StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Steekt Cruz trainer De Boeck een handje toe
De winterstage van Waasland-Beveren is nagenoeg over de hele lijn een voltreffer gebleken.
Alhoewel niets garandeert dat deze vlekkeloos verlopen stage tot verbeterde resultaten zal leiden, past het om de hoofdrolspelers van dit initiatief een vermelding te gunnen.
Zij die de stage hebben uitgestippeld, zij die de stage financieel mogelijk hebben gemaakt en zij die van de stage een succesverhaal hebben gemaakt (technische staf en spelers), allen verdienen ze een compliment. Enige minpuntje is de blessure van Daniël Cruz waarover snel duidelijkheid wordt verwacht, maar er moet toch voor een afwezigheid van enkele wedstrijden worden gevreesd. Jammer, want Daniël kende een moeizame entree bij Waasland-Beveren, maar bewees sinds de komst van De Boeck niets van zijn voetbalgenie te hebben verloren. Maar de ene zijn blessure, opent mogelijkheden voor de andere zijn ouverture. Als Cruz straks niet op het wedstrijdblad in Lierse verschijnt, is de kans groot dat 1, 2, maar misschien wel alle 3 de nieuwkomers op een basisplaats mogen rekenen.
Op die manier helpt Cruz het gezonde selectieprobleem van zijn trainer mee oplossen, want als coach spelers moeten ontgoochelen maakt wel onderdeel uit van de job, maar is nooit prettig durf ik veronderstellen.

* Overzichtje lagere reeksen.
In vierde provinciale E Oost-Vlaanderen maakten YB Beveren en Bosdam Beveren in wat men zou kunnen noemen een straatgevecht, er een heus spektakelstuk van. Zoals het hoort in een derby werden de punten gedeeld, maar de toeschouwers kregen wel 6 goals voorgeschoteld om zich aan op te warmen (3-3).

In derde klasse A wordt de marge van leider Hoogstraten steeds minder onaantastbaar. Indien Rc Mechelen zijn achterstallige wedstrijd wint, is de kloof nog slechts 3 punten.
Berchem sluipt als een huurmoordenaar goed mee na 1-3 winst bij Rc Waregem.
Cappellen diende Deinze een 3-1 nederlaag toe en daar is men in Oost-Vlaanderen waarschijnlijk van geschrokken.
Bornem leed een nipt 0-1 verlies tegen de buren van Rupel Boom en leider Hoogstraten hield het bij de buren van Geel-Meerhout op een brilscore.

* Beloften eersteklassers volgend seizoen in vierde klasse.
Er wordt al langer gezocht naar een manier om de beloftencompetitie op te waarderen.
Vanaf volgend seizoen zullen de beloften van de eersteklassers (dikwijls met een weinig eerbiedwaardige omschrijving ook de reserven genoemd”’, uitkomen in bevordering, vierde klasse. Leuk idee lijkt mij waardoor, en daarop zitten we toch met zijn allen te hopen, de beloften (ook wel doublures genoemd) bv. kunnen uitkomen tegen Londerzeel, Zele, Berlare enz.

* Temse-WB afgelast.
Maandagavond namen de bestuursploegen van Temse en WB het wijs besluit om hun onderling duel van deze avond, omwille van de weersomstandigheden niet te laten doorgaan.

PVW.