StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Geld maakt veel, misschien wel alles goed.
Op de VRT-teletekst las ik woensdag dat Christophe Lepoint Gent niks kwalijk neemt, een streep onder het verleden heeft getrokken en zelf fouten heeft gemaakt. Zijn terugkeer naar het Ottenstadion beschouwt Lepoint als een overwinning op zichzelf. Nu vind ik het altijd bijzonder knap dat mensen eerst bij zichzelf te raden gaan en niet voortdurend de fouten bij anderen zoeken, maar het komt mij toch vreemd voor dat iemand die alshetware werd uitgespuwd en met slaande deuren is vertrokken, op enkele weken tijd zijn mening/gevoelens met 180 graden kan draaien. Ik herinner mij zelfs uitspraken in een krant een paar maand geleden waarin diezelfde Lepoint stelde dat, indien WB het behoud zou verzekeren, er maar eens met Gent gepraat moest worden door Waasland-Beveren. Ik ben bang dat Lepoint zich in stil zwijgen heeft gehuld toen hij vernam dat Gent-manager Louwagie de spaarpot mocht open trekken en Christophe werd verblind door de stapel Eurobiljetten die kwistig in het rond vlogen. En alhoewel er weinig clubs zijn wiens naam tot 2 letters kan worden afgekort (WB), waren dat in het betreffende interviewtje er zelfs 2 te veel, want ik heb ze nergens terug gevonden. Kan natuurlijk ook zijn dat de VRT-teletekst zijn informatie haalde uit een meer uitgebreid interview in een krant waar misschien wel de naam van Waasland-Beveren wordt weergegeven. Anderzijds wil ik graag toegeven dat het aandeel van Christophe in onze huidige gunstige positie in de rangschikking en wetende dat hij slechts een beperkt aantal wedstrijden heeft gespeeld, met zijn 5 goals bijzonder groot is. Heb er geen enkele moeite mee dat spelers zich in het verloop van hun relatief korte voetballoopbaan kunnen verbeteren, maar ik vind tot nu toe weinig dankbaarheid voor het feit dat Waasland-Beveren een bijna afgeschreven profvoetballer opnieuw heeft gelanceerd. Dat was wellicht ook vooraf de afspraak, maar dan leid ik meer respect af bij de vereniging AA Gent die ditmaal 2, in principe zeer degelijke spelers, ter beschikking stelt tot het einde van het seizoen. Mogelijks met opnieuw vervelende gevolgen voor WB als het op langer ter beschikking stellen aankomt, maar het is niet omdat onze club Lepoint (noodgedwongen) moest laten gaan, dat Gent de verplichting had iets terug te doen.

* JP op de sukkel.
Een fitte en gemotiveerde Jean-Paul Kielo-Lezi is een speler waarvan elke trainer hoopt hem in zijn kern te hebben, maar daar precies knelt nu de laatste tijd het schoentje bij de onvoorspelbare Congolees. Het gaat niet zo goed met JP die schijnbaar last heeft van een chronische aandoening in de rug waardoor hij bij Deinze tot nu toe nauwelijks aan spelen toekwam.

* Lardenoit nog niet onder dak.
Nu de technische staf van WB aan Kristof Lardenoit te kennen heeft gegeven dat men niet meer op hem rekent voor het restant van de competitie, is onze gewezen aanvoerder naastig op zoek naar een werkgever in tweede klasse. Aanvankelijk werd als vanzelfsprekend aangenomen dat het wel SK Sint-Niklaas zou worden, maar alhoewel er weinig spelers zijn die meer ervaring hebben met spelen tegen de degradatie dan Kristof, lijkt het geen prettig vooruitzicht en worden ook andere pistes bewandeld.

PVW.