StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB VERLIES VERMIJDEN.

Indien Waasland-Beveren zaterdagavond met een goed tot uitstekend resultaat terugkeert uit Lier, zal het zichzelf een formidabele dienst hebben bewezen en is het misschien de laatste “match van de waarheid” geweest van het lopende seizoen. Bij verlies is er nog geen man over boord, maar brengt het Lierse weer volop in koers voor een gunstige uitgangspositie in het degradatiedebat.

Voor veel voetballers, dus ook die van WB, kwam de winterstop net op tijd. Een pak krachten verbruikt, vaak met totaal verschillende inzet en dus dringend toe aan het opladen van de verzwakte batterijen. Maar in het geval van Waasland-Beveren moet er misschien toch enig voorbehoud worden gemaakt, want de maand december heeft er voor gezorgd dat het merendeel van de supporters op een wolk zijn gaan leven en dat is vervaarlijk hoog in vergelijking met de situatie van een maand daarvoor. Na het schitterend 1-1 gelijkspel tegen Genk op tweede Kerstdag, zagen supporters een programma zoals dat in de Premier League wel zitten aangezien eenmaal in de winningmood, elk oponthoud voor de altijd gevreesde negatieve kentering kan zorgen.

Waasland-Beveren is zeker niet slecht uit de wintermercato gekomen. Lepoint bleek niet te houden en een aantal jongens waaronder helaas het monument Kristof Lardenoit, kreeg toestemming om andere oorden op te zoeken. Maar de clubleiding bleef niet bij de pakken zitten en naast een Freethielgezicht van weleer (Jonas Ivens), vervoegden ook de bij Gent in ongenade gevallen Jordan Remacle en Stijn De Smet, de troepen van De Boeck. En dat spelers die zich tekort gedaan voelen gemotiveerd zijn elders hun gelijk te halen, heeft Christophe Lepoint recentelijk bewezen en niet altijd zullen spelers met zijn negatieve ervaring, bereid zijn weer naar het oude (ooit vervuilde) nest terug te keren. Kortom, het is ver van zeker dat indien Remacle en De Smet voldoen op de Freethiel, zij automatisch opnieuw Buffalo zullen worden. Of WB de gevraagde transfersommen kan ophoesten in geval van grote interesse, is een andere kwestie.

Na het oefenkamp in het Turkse Side, leeft er in de hele entourage van WB een hoerastemming die, en daar is men zich wel degelijk van bewust, niet de minste garantie biedt op een verlengstuk van de schitterende resultaten voor de winterstop. Het is nu afwachten hoe de vernieuwde spelersgroep zal reageren op de onderbreking van een drietal weken. Die winterstop is de spelersgroep ongetwijfeld ingegaan met een vertrouwensboost, maar er staat zaterdag ook een tegenstander op het veld en die naar waarde proberen in te schatten is niet simpel. Uit het thuisland van de Egyptische voorzitter Samy Maged kwam heel wat nieuw bloed en het is koffiedikkijken hoe deze jongens op hun nieuwe omgeving zullen reageren. Feit is dat Lierse met niets minder dan winst tevreden mag zijn en of de onervaren spelersgroep met die druk kan omgaan, moet zaterdag blijken. In zijn laatste thuiswedstrijd tegen concurrent Cercle Brugge, lieten de Pallieters in de slotminuten en met een mannetje meer, de bezoekers toch tot 1-1 terugkomen. Zou het hieruit de nodige lessen hebben getrokken ?

Patrick Van Wesemael.