StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Blazen Lierse en Kortrijk de degradatiestrijd weer nieuw leven in.
Na een drietal weken oponthoud, herneemt de Jupiler Pro League deze avond met een aantal interessante duels in de degradatiestrijd. Meest in het oog springende confrontatie is die tussen het zwaar Egyptisch getinte Lierse en het team van Glen De Boeck. Voor beide ploegen een levensbelangrijke partij, want indien Waasland-Beveren een nederlaag kan vermijden, houdt het een voorname concurrent in de strijd om het behoud op minstens 4 punten achterstand. Winst van de Waaslanders zou schitterend zijn en tevens een bevestiging van het doortrekken van de stijgende lijn die in de maand december werd ingezet. Verlies van WB is in de huidige situatie nog geen drama, maar dan moet de draad weer worden opgepikt in de thuiswedstrijd volgende week zaterdag tegen OH Leuven. In principe staan er met Kortrijk-Beerschot, Club Brugge-Cercle Brugge, Genk-Charleroi en Gent-Standard nog een aantal wedstrijden op de agenda van de 23ste speeldag die door de supporters van Waasland-Beveren met meer dan een schuin oog gevolgd zullen worden. Vast staat in ieder geval dat, rekening houdende met het geciteerde programma, een Wase driepunter wonderen kan doen voor ons klassement. Allen present gasten deze avond in Lier !

* Een berichtje van onze showbizz-medewerkster Farah.
Het vrouwenblad Nina meldt dat Charisa Eggermont werd genomineerd voor voetbalvrouw van het jaar. Iemand een idee welke link deze 21-jarige studente talen met Waasland-Beveren heeft ? Charisa is de vriendin van onze doelman Colin Coosemans. Tja, Colin weet alles van pakken en dat zijn blijkbaar niet enkel de ballen van ons favoriete voetbalspelletje. Aangezien in ons bestuur op dat vlak enkele kenners zetelen, ben ik er van overtuigd dat zij een extra inspanning gaan doen om Co langer op de Freethiel te houden en dat zal niet alleen om zijn keeperskwaliteiten zijn.

* Geslaagd medewerkersfeest.
Vrijdagavond 18 januari liet de vereniging Waasland-Beveren zich weer eens van zijn beste kant zien. Zo’n 330 aanwezigen waren present op het jaarlijks medewerkersfeest dat doorging in de vernieuwde en gezellige accommodatie van de Freethiel. Een mooi gebaar van de clubleiding naar zijn vele medewerkers die het een warm hart toedraagt.
Uiteraard zullen er nog heel wat mensen verhinderd zijn geweest door andere verplichtingen of ziekte en natuurlijk hebben ook zij recht op een dikke merci voor hun inzet tijdens het afgelopen jaar 2012 en wordt gehoopt/gerekend op een voortzetting van hun medewerking in 2013. Zo was algemeen manager Dirk Poppe niet van de partij omdat hij de voorkeur gaf aan het verzorgen van zijn sympathieke echtgenote Carine die ziek thuis zat.
Het welkomstwoord van ondervoorzitter Jan Coene was kort maar zoals we hem kennen, zeer krachtig, echter met veel gestotter omdat de micro het wederom liet afweten.
Gelukkig zat hij de tafel achter mij waardoor ik hem ook zonder microfoon kon verstaan. Jan drukte de terechte wens uit dat een goede gezondheid in 2013 voor alle aanwezigen, de basis is van geluk en vaak de motivatie om zich in te zetten voor anderen waaronder onze favoriete club. Jan Coene had volgens mij het positief nieuws over Charisa Eggermont in Nina ook al gelezen, want hij zat er helemaal naast met de speeldatum van Lierse-WB die volgens hem volgende week zou doorgaan. Jan is niet alleen wat kilootjes verloren, soms ook zijn zinnen, gelukkig nooit zijn humor.

PVW.