StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg OPZET GESLAAGD, SPELPEIL HELEMAAL NIET.

Puntje volledig op conto van de toeschouwers.
Waasland-Beveren is in zijn opzet geslaagd om zaterdagavond met een puntje terug te keren uit Lier. Een grootse prestatie moest het daarvoor niet leveren, want de thuisploeg had wel een voortdurend veldoverwicht en ook een paar kansjes die door o.a. Belhocine vriendelijk werden aangeboden, maar uiteindelijk was het de Lierse-doelman Sels die op het uur met de iets betere redding van de wedstrijd diende uit te pakken op een poging van de meevallende Remacle.

Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat WB voor een puntje was afgezakt naar het Lisp.
Er was al meteen een basisplaats voor de nieuwkomers Ivens, De Smet en Remacle waardoor Sibum opnieuw naar het middenveld verhuisde en de op diezelfde plaats sterk spelende Blondelle helaas op de linksachter werd geposteerd en Shish de bank mocht proberen te verwarmen. Gemakkelijk zal dat niet geweest zijn voor de Israeliër, want de gevoelstemperatuur lag een flink stuk onder het vriespunt. Toch zag het veld (gezien vanuit de tribune) er behoorlijk goed bespeelbaar bij en gebruikte tot onze verbazing Glen De Boeck na de wedstrijd op Radio1 de slechte staat van het terrein als excuus voor de ondermaatse prestatie. Glen had wel gelijk toen hij stelde dat er vanuit een prima organisatie werd gevoetbald en WB amper kansen moest toestaan.

Eigenlijk valt er over de hele wedstrijd bijzonder weinig te vertellen. Waasland-Beveren moest het initiatief constant overlaten aan een wilskrachtig, maar onmondig Lierse en de Waaslanders werkten tot ergernis van de supporters onophoudelijk met de lange bal die echter nooit zijn bestemming bereikte. Het contrast met de temperaturen op het Turkse oefenkamp moet groot zijn geweest, want te veel spelers haalden hun niveau niet. Vooral Sonck was tegen zijn voormalige werkgever 75 minuten onzichtbaar, evenals zijn spitsbroeder Badash. Het bleef dus bij een troosteloze brilscore en alhoewel velen voor dit resultaat vooraf wilden tekenen, zat er waarschijnlijk meer in wanneer WB zijn in de voorbije weken opgebouwd vertrouwen had aangesproken en minder afwachtend gespeeld.

Anderzijds is het een kwaliteit om een vooraf vooropgesteld doel bijna moeiteloos te halen. Hopelijk valt de blessure bij de net voor rust uitgevallen Jonathan Rowell mee, want volgende week thuis tegen OHL kan WB zich niet onttrekken aan de favorietenrol nu de Leuvenaren een pak slaag kregen van onze Wase buren uit Lokeren. Ondanks de tegenvallende sportieve prestatie op het Lisp, is het behaalde puntje van goudwaarde. De kloof met Lierse blijft 4 punten, de afstand tot de te mijden plaatsen 15 en 16 wordt al zeker ten opzichte van Beerschot groter en waarschijnlijk ook Cercle. Waasland-Beveren houdt gelijke tred met Gent en nadert Charleroi tot op één puntje. Als het komend weekend OHL aftroeft, voelen de Vlaams-Brabanders zelfs de hete adem van de Waaslanders in hun nek. Kortom, alweer een schitterend weekend en met nog slechts 7 matchen te gaan, wordt de druk bij de concurrentie steeds groter. Nog een woordje over de nieuwkomers : Remacle maakte daarvan de betere indruk, Ivens en De Smet speelden onopvallend en dat is voor beiden gezien hun weinig matchritme de afgelopen maanden, een meevaller.

Patrick Van Wesemael.