StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Mondig zijn is goed meegenomen.
Het parcours dat Glen De Boeck tot nu toe aflegde met Waasland-Beveren is top.
Een bijna uitzichtloze positie werd in dik een maand zo goed als omgekeerd waardoor WB helemaal op koers zit om zijn verblijf in de Jupiler Pro League te verlengen. En alhoewel een winnende coach het gelijk altijd aan zijn kant heeft, kan opbouwende kritiek zelfs een positieve invloed hebben.

Na de slappe vertoning in Lierse die echter wel een bijzonder kostbaar puntje opleverde, maakte ik mij de volgende bedenkingen.
Het wordt stilaan tijd dat Wesley Sonck wat beslissender gaat worden. Niemand twijfelt aan de kwaliteiten van de Ninovieter, maar op enkele vernuftige voorzetten, een aantal minuten goed balbezit spelen en enkele akkefietjes met de eigen ploegmaats na, heeft Wesley volgens mij tot nu toe te weinig gebracht. Ik vraag mij zelfs af of gasten met een veel mindere reputatie zoals Augusto Da Silva en Plut, met hetzelfde aantal minuten speelgelegenheid, niet efficiënter voor de ploeg waren geweest. Het is absoluut niet de bedoeling om een polemiek uit te lokken over pro of contra Sonck, maar het is raar dat Soncks veruit beste wedstrijd voor WB vreemd genoeg zijn eerste match was thuis tegen Zulte-Waregem toen hij amper matchritme in de benen had.
Een beetje een vergelijkbaar verhaal is er voor Bas Sibum. Niet onaardig gedebuteerd de eerste paar maanden op de Freethiel, maar daarna toch eerder wat weggezakt dan de positieve lijn van het begin door te trekken. De Boeck schoof trouwens in zijn eerste wedstrijd al meteen Bas een rij achteruit ten voordele van Jonathan Rowell en ten nadele van Kristof Lardenoit. Nu Ivens werd aangetrokken, verhuist Sibum wederom naar zijn ouwe stek op het middenveld en moet Blondelle plaats ruimen. Siebe blijft weliswaar in de basis als linksachter, maar veel supporters vinden hem stukken meer tot zijn recht komen in zijn door De Boeck zelf toegewezen nieuwe rol op het middenveld. Zouden mondige gasten als Sonck en Sibum een streepje voor hebben op wat meer introverte types ?

Door de gebrekkige geluidsinstallatie op het Lisp wist ik niet wie er op de bank zat en om eerlijk te zijn, ik was vergeten dat Farssi daarbij zat. Wie jongens als Shish, Farssi, Plut, Da Silva enz. achter de hand heeft plus de herstellende Dugary, heeft geen smalle kern.
En zo kom ik weer bij mijn verhaal van een paar maand geleden, nl Waasland-Beveren is niet minder goed bewapend om het behoud te verzekeren dan bv. Cercle, Lierse, Charleroi en Beerschot. Eigenlijk vind ik de knapste prestatie van dit gezelschap nog van Charleroi komen. Het moest als promovendus zijn topschutter laten vertrekken en verder was het een en al miserie met de inmiddels ex-voorzitter Bayat. Hoe de jonge en onervaren coach Yannick Ferreira daar is kunnen overleven, blijft voor mij zowel een raadsel als een fantastische prestatie.

PVW.