StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ivoorkust mist zijn start niet.
Dinsdagnamiddag heeft Ivoorkust zijn eerste groepswedstrijd op de Africa cup met 2-1 gewonnen van Toggo met in zijn rangen Adebayor. Bij Ivoorkust verschenen Copa, Eboué, Yaya Touré en Gervinho als ex-KSKB’ers aan de aftrap. Het waren ook de voormalige Beverenspelers Touré en Gervinho die voor de Ivoriaanse goals zorgden. De winninggoal van Gervinho viel pas in de slotminuten. Blijft toch altijd iets speciaals zo’n wedstrijd van Ivoorkust met telkens zoveel vertrouwde Freethielgezichten. En telkens valt in de rechtstreekse reportage steevast een keertje de naam van SK Beveren waardoor ons voetbalhart altijd wat raar doet. In de andere groepswedstrijd won Tunesië met 1-0 van Algerije.
Zoals bij elke editie van de Africa Cup zijn de Ivoriaanse Olifanten torenhoog favoriet om het kampioenschap op hun naam te schrijven, maar telkens loopt er wel iets mis. In de finale vorig jaar miste de ervaren Didier Drogba een cruciale strafschop waardoor Zambia de verdiende winnaar werd.

* Robby Cap en Pascal Van Gheem kiezen voor het vrouwenvoetbal.
Twee ex-spelers van KSK Beveren, Robby Cap en Pascal Van Gheem (eerstgenoemde heeft ook een RS Waaslandverleden), hebben het mannenvoetbal even de rug toegekeerd en leiden samen de vrouwenploeg van Kruibeke in 3de provinciale Oost-Vlaanderen. Het was onze gewezen doelman Pascal Van Gheem wiens dochter actief is bij Kruibeke, die Robby wist te overtuigen om mee de sportieve touwtjes in handen te nemen van de Kruibeekse damesploeg.
Succes gasten en ik zou zeggen, sta jullie mannetje tussen al die vrouwen !

* Steeds meer volk mee op verplaatsing met Waasland-Beveren.
Ondanks de aangekondigde barre vrieskou zaterdagavond in Lier, waren een kleine 800 supporters van WB naar het Lisp afgezakt om het vernieuwde elftal van Glen De Boeck aan het werk te zien. Er was geen mist, maar veel zagen ze niet, want hun ploeg liet het voetballend compleet afweten. Het resultaat echter was prima en dat is niet onbelangrijk, want laat ons in Lier zaterdag een dijk van een wedstrijd spelen en ongelukkig op een counter lopen, dan waren de Pallieters tot op een puntje genaderd. Sowieso is een puntje op verplaatsing altijd goed, zelfs tegen een lager gerangschikte tegenstander.
En alhoewel ik mij ook bezondigde aan wat lacherig doen over ons belabberd spelniveau op het Lisp, in de heenronde verloren Club Brugge en Genk tegen Lierse en sleepte het een puntje uit de band tegen Anderlecht en Standard. Dat zijn best sprekende cijfers.
Het ging zelfs, weliswaar met wat geluk, 2-2 spelen op Daknam.

PVW.