StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Gebruikte Villanova de theorie van Eddy Roelandt ?
Afgelopen weekend moest ik even terugdenken aan een opmerkelijke uitspraak van de toenmalige hoofdtrainer van SK Beveren Eddy Roelandt. Toen die (kan meer dan 20 jaar geleden zijn, maar het tijdstip doet niets ter zake) als T2 mocht overnemen van de ontslagen hoofdtrainer, maar ook bij Eddy na verloop van tijd het niet lukte om een overwinning te behalen, deed Roelandt in een tv-interview een bijna historische uitspraak, maar wel eentje waarmee de fans niet echt konden lachen. In de eerste emoties na een wederom verloren wedstrijd van SK Beveren, zei Eddy (en hij bedoelde het echt in positieve zin) : “na zo’n lange reeks nederlagen komt statistisch gezien de eerste overwinning steeds dichterbij”.
Ik kan mij niet meer herinneren of dat in zijn geval ook werkelijk zo was, maar het was alleszins niet slecht bekeken. Die uitspraak van Eddy (hij loopt gelukkig weer terug rond op de Freethiel tegenwoordig, want Roelandt is een gerespecteerd iemand wanneer het over aanpak in de jeugdwerking gaat), kwam weer in mijn gedachten toen ik afgelopen weekend de wedstrijd Sociedad-Barcelona beluisterde en verslaggever Sierd De Vos voor de wedstrijd begon citeerde dat Barça-coach Tito Villanova vooraf aan de wedstrijd zich op de uitspraak liet betrappen dat, de eerste nederlaag van het nog ongeslagen Barcelona statistisch gezien steeds dichterbij komt. En Tito had het bij het rechte eind, want in de 2 minuten extra blessuretijd slikte Messi en co de 3-2. Zou Villanova de theorie van Roelandt hebben gebruikt om tot die uitspraak te komen ? Nu ja, de omstandigheden van Eddy destijds en die van Villanova vorig weekend, waren wel van een totaal andere orde.

* Foto uit de oude doos met Robby Cap en Pascal Van Gheem.
Ze zullen het niet zo graag horen, maar weet zeker dat ze er mee kunnen lachen.
De foto die bij dit artikeltje hoort, komt ongetwijfeld uit een doos die al flink onder het stof zat, maar de waarheid gebiedt om te zeggen dat ik hem van Robby Cap zelf kreeg doorgestuurd. Begin deze week vertelde ik in deze rubriek dat Robby en Pascal de vrouwenploeg van Kruibeke in 3de provinciale trainen en wat bijkomende info is dan prettig meegenomen. Robby Cap en onze voormalige doelman Pascal Van Gheem zijn beiden T1. Robby’s 17-jarige zoon Bryan is T2 van het elftal (moet dat een gelukzak zijn zeg). Pascals dochter Anke (geboren in 1996) is speelster bij Kruibeke en zo ging de bal aan het rollen voor het trainersduo Cap-Van Gheem. De damesploeg van Kruibeke is voor het eerst ingeschreven om deel te nemen aan de competitie. All for the fun, dat moet zowat het motto zijn voor de hele entourage. Van de 23 aangesloten speelsters, hadden er 18 tot augustus 2012 nooit tegen een bal getrapt. Kruibeke staat op de laatste plaats met slechts 2 puntjes na gelijke spelen tegen Winnik ‘3-3) en 2-2 tegen Watervliet), maar van het klassement liggen de coaches en speelsters wellicht niet wakker.

robbycap