StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB GOED MOMENT OF NET NIET OM OHL TE ONTVANGEN.

Revanchegedachte moet als leidraad dienen.
Neemt OHL revanche na pak slaag tegen Lokeren, of doet WB het voor de 5-2 uit de heenronde ? Interessante vragen, maar we duimen uiteraard voor het tweede gedeelte van de vraag.

Als de weersomstandigheden het toelaten, ontvangt Waasland-Beveren zaterdagavond OHL op de Freethiel. Voor Glen De Boeck en zijn spelers is het zaak om de punten in het Waasland te houden, want daarmee zou het een zeer belangrijke stap zetten naar het vanaf de begin vooropgestelde, maar o zo lastige doelstelling om het behoud te verzekeren.
Het leergeld dat de nieuwkomer WB in de Jupiler Pro League afgelopen seizoen heeft betaald, zou toch een aantal wijze lessen moeten opgeleverd hebben om met meer kans op een rustiger seizoen aan de editie 2013-2014 van de JPL te beginnen. Alhoewel, met zulke planning moet men altijd voorzichtig zijn, want wie een te rustig seizoen nastreeft wordt al snel gezien als een grijze muis.

OHL kreeg vorig weekend een pak slaag van Sporting Lokeren in wat men best een gekke wedstrijd mag noemen. Lokeren leek af te stevenen op een gemakkelijke overwinning nadat het vroeg tot 0-2 kon uitlopen, maar de mannen van Ronny Vangeneugden kwamen toch weer langszij. In een dol laatste half uur diepte Lokeren de kloof weer uit tot 2-5. Deze nederlaag plus het feit dat OHL voor de winterstop nog moeilijk kon winnen, is vast geen cadeau voor het ongetwijfeld licht aangetaste zelfvertrouwen van de Leuvenaren. Of zou de coach van de Vlaams-Brabanders zijn jongens deze week extra scherp hebben gezet na de pandoering van afgelopen weekend ? En wat blijft Ibou het schitterend doen bij OHL ! En zeggen dat de ex-Beverenaanvaller niet eens zo gemakkelijk onderdak vond tot voor een paar jaar. Toch opletten met OHL, want wie tot aan de winterstop vrij vlot 28 punten bijeenvoetbalt, is in staat van de ene op de andere speeldag weer de draad op te pikken.

Voor Jordan Remacle wordt de wedstrijd van zaterdag een confrontatie om naar uit te kijken. Na een avontuur in de Nederlandse tweede klasse, belandde hij aan Den Dreef bij OHL en maakte er furore. In die mate zelfs dat hij de aandacht van meerdere ploegen met play-off I ambitie genoot. Peter Maes had hem bijzonder graag naar Lokeren gehaald, maar de burenstrijd met Gent werd voor de zoveelste keer op de spits gedreven toen bleek dat de Buffalo’s aan het langste eind hadden getrokken. Maar een half seizoen in het Ottenstadion leverde geen succesverhaal op, een vaststelling die zowat voor alle Gentse spelers opgaat, waardoor Remacle samen met Stijn De Smet de tijdelijke overstap maakte van Gent naar WB en dit alles in het kader van de vervroegde terugkeer van Christophe lepoint.

Waasland-Beveren ging vorige week naar Lierse met uitsluitend de bedoeling om een puntje te pakken en de Pallieters daardoor op een vierpuntenkloof te houden. Missie geslaagd, maar het spelpeil was niet om aan te zien. Nogmaals, we bevinden ons nog niet in een voldoende comfortabele situatie in de rangschikking om risico’s te nemen en alles op de aanval te zetten, maar het mocht wel wat meer zijn geweest afgelopen zaterdag. Tegen OHL krijgt het een interessante herkansing om even goed te doen als in de voorgaande thuiswedstrijden tegen Kortrijk en Genk. Maar zoals de slogan in de bankwereld zegt (in het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor het heden), zullen onze spelers niets aan het toeval mogen overlaten om hun beste beentje voor te zetten en sowieso zal er een paar niveautjes hoger gespeeld moeten worden dan in Lier. Winst tegen Leuven zou geen stap, maar een hele sprong vooruit betekenen in ons streven om te mogen deelnemen aan play-off II.
Als we zaterdag de 3 punten pakken, mogen de supporters wat mij betreft uit volle borst zingen : “we zijn er bijna, maar nog niet helemaal”.

Patrick Van Wesemael.