StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg OP KARAKTER VOORBIJ OHL.

De cadeaubon voor een verlengd jaartje Jupiler Pro League is binnen, maar nu nog proberen hem zonder averij uit de enveloppe te halen. Zo was het gevoel bij de supporters zaterdagavond na de moeizaam bevochten 2-0 winst tegen OHL. En zoals tegen Kortrijk en Genk, speelde WB wederom een sterke tweede helft waarin het beslissend was en dat zelfs met een numerieke minderheid omdat Siebe Blondelle werd uitgesloten, een terechte sanctie overigens die hem al in de eerste helft had kunnen overkomen.

Het is misschien wat vreemd om het zo te stellen, maar eigenlijk heeft Blondelle door zijn uitsluiting de sleutel voor de overwinning aan De Boeck bezorgd. Na zijn verwijzing kon Farssi tot opluchting van iedereen (behalve die van OHL) naar het middenveld doorschuiven en mocht Shish de bank inruilen voor zijn vertrouwde linksachter. Waasland-Beveren was gelanceerd en van het feit dat het met een mannetje minder speelde, was tussen de lijnen niets te merken. Heel even kreeg trainer De Boeck nog de woede van het publiek over zich heen toen hij op het uur met Jordan Remacle onze beste speler naar de kant haalde, terwijl iedereen vurig verlangde dat die ingreep voor Wesley Sonck was bedoeld.

Waasland-Beveren was nochtans gretig aan de wedstrijd begonnen met vooral een bedrijvige Remacle, maar het blitzoffensief duurde helaas maar een tiental minuten en hield ook te weinig echte dreiging in. OHL zette op het kwartier voet naast de thuisploeg en de wedstrijd verliep tot aan de rust zeer evenwichtig met de misschien net iets betere kansen voor de bezoekers, maar Coosemans staat nu al weken na mekaar zeer zelfzeker tussen de palen. Rusten bij een 0-0 en daar kon iedereen wel vrede mee nemen.

Het gemis van de geblesseerden Cruz en Rowell en de vertrokken Lepoint, is op voetballend vlak onmiskenbaar een aderlating, maar daar tegenover staat de verheugende vaststelling dat de nieuwkomers Remacle en De Smet bij flitsen hebben laten zien dat zij straks met wat meer matchritme in de benen, toegevoegde waarden kunnen worden voor het team. En achteraan speelt Jonas Ivens zoals elke trainer en supporter het graag wil, nl sober en amper balverlies.
Maar terug naar de wedstrijd. De uitsluiting van Blondelle waarop niets viel af te dingen, had een positieve invloed op de Wase spelers. Halverwege de tweede helft knalde de onvermijdelijke Badash knap binnen na hoekschop en in de slotfase van de partij was het Stijn De Smet die in duikvlucht formidabel binnen kopte. Een fantastische reactie van de spelersgroep nadat het met 10 man verder moest en wederom een gouden zaak voor ons klassement dat er met de week vriendelijker uitziet. Naast het rood voor Blondelle, was ook de vijfde gele kaart voor D’Ulivo een minpuntje. Wie zal zaterdag in Bergen zijn vervanger zijn ? Kan men al een beroep doen op Zennaro of wordt Kristof Lardenoit nog eens van onder het stof gehaald in de veronderstelling dat hij de komende dagen geen andere club vindt.

Er kondigt zich opnieuw een interessante week aan, want als men zelf doet wat men moet doen (winnen en in Lier en Beerschot weet men dat zoiets veel gemakkelijker uitspreekt dan uitgevoerd op het veld), is het rustig en prettig uitkijken naar de concurrentie. Deze comfortabele situatie mag WB niet meer uit handen geven en daar ziet het ook helemaal niet naar uit, want de 15 op 24 die sinds de komst van De Boeck werd opgetekend, is even onverwachts als voortreffelijk. Het ziet er zelfs naar uit dat WB de schitterende affiches tegen Anderlecht en Lokeren kan aanvatten zonder zware druk van “moeten”. Of hebben sommige clubs juist dat soort druk nodig om boven zichzelf te kunnen uitstijgen ?

Patrick Van Wesemael.