StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ivoorkust met gemak voorbij Tunesië.
Zaterdagnamiddag heeft Ivoorkust zich al geplaatst voor de volgende ronde op de Afrika Cup. Het voetbalde een moeiteloze 3-0 bij mekaar en opnieuw waren Gervinho en Yaya Touré verantwoordelijk voor de eerste 2 goals. Niet toevallig waren er weer enkele uitblinkers bij Ivoorkust met een Bevers verleden. Gervinho stond bijzonder scherp en was wederom trefzeker. Wie in de eerste wedstrijd van Ivoorkust ontbrak was Romaric, maar zaterdag bewees hij zijn ontegensprekelijke klasse op het Ivoriaanse middenveld. Een snelle jongen is Romaric nooit geweest, maar alle passen die van zijn voeten vertrokken waren loepzuiver.
Barry Boubacar Copa kreeg van de Eurosport-verslaggever een mooi compliment door te stellen dat hij de meest betrouwbare doelman van het tornooi is tot nu toe. Echt zwaar werd hij nog niet op de proef gesteld, maar hij staat duidelijk met vertrouwen onder de lat.
Van een duel tussen de ploegmaats Copa en Harbaoui was geen sprake, want voor de Tunesische spits was er opnieuw een invallersrol en toen hij een kwartier voor tijd inviel, waren de kaarten al geschud.

* Geeraerd technisch raadgever bij Ronse.
Het is al oud nieuws, maar ik vermeld het graag nog even. De op 18 november bij Waasland-Beveren ontslagen Dirk Geeraerd, is sinds vorige week technisch raadgever bij derdeklasser Ronse. Geeraerd was in het verleden al een keertje trainer van Ronse en gaat er dus wederom aan de slag. Met alle respect voor zijn nieuwe functie, maar eigenlijk gunt een mens Dirk toch een andere voetbaljob. Het is overigens een publiek geheim dat Geeraerd na zijn ontslag op de Freethiel, graag in dienst van de club was gebleven in een andere functie, maar tot zijn ontgoocheling raakte dat voorstel niet door de Raad van Bestuur.

PVW.