StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat mogen onze abonnees verwachten in play-off II of III.
Het is interessant al eens vooruit te blikken naar het gedeelte dat na de reguliere competitie volgt. De mensen die een abonnement hebben bij Waasland-Beveren kunnen hiermee alle wedstrijden van play-off III gratis bijwonen.

Indien onze ploeg zich zou plaatsen voor play-off II (en daar zitten we met zijn allen toch stiekem op te hopen), kunnen de abonnees ook die 6 partijen gratis bijwonen.

Wanneer echter Waasland-Beveren als winnaar van zijn groep uit de bus zou komen en een bijkomende thuiswedstrijd moet spelen tegen de winnaar van de andere groep, dient wel een inkomticket te worden aangeschaft.
Wanneer WB ook die partij tot een goed einde zou brengen en er opnieuw een bijkomende thuiswedstrijd tegen een ploeg uit play-off I met als inzet een Europees ticket wordt gespeeld, zal ook voor deze match een toegangsticket gekocht moeten worden.
Samengevat : abonnees van WB zullen maximum 2 keer extra in hun portemonnee moeten tasten, maar of het zo’n vaart zal lopen is misschien wel te hopen, maar zeer de vraag. Voetjes stevig op de grond houden ondertussen is het devies en stap per stap bekijken.

* Tweede elftal Ivoorkust sleept draw uit de brand in slotkwartier.
Ondanks het feit dat ivoorkust met 6 op 6 als eerste was geplaatst voor de kwartfinales en tegenstander Algerije reeds uitgeschakeld, hebben beide ploegen er woensdagavond een leuke pot voetbal van gemaakt die uiteindelijk in een billijke 2-2 eindigde. Copa, Yaya Touré, Gevinho en Eboué kregen rust waardoor Boka, Lolo en Romaric (laatstgenoemde één helft) als gewezen SK Beverenspelers aan de aftrap konden verschijnen.
Algerije trapte vroeg in de wedstrijd een penalty tegen de paal zodat de 22 acteurs met een brilscore naar de thee mochten.
Algerije liep in die tweede helft uit tot 2-0, maar met goals van Drogba (hij is tegenwoordig geen basisspeler meer) en Wilfried Bony van Vitesse, werd het alsnog 2-2.
In de kwartfinales neemt Ivoorkust het op tegen Nigeria.

* Kent iemand Kenneth Stocklet nog ?
Toen ik woensdagavond toevallig afstemde op het programma Blokken op één en er een zekere Xenia Stocklet meespeelde, ging er plots een belletje rinkelen in mijn hoofd. De naam Stocklet klonk mij vertrouwd in de oren en kort nadien werd mijn vermoeden bevestigd.
Kenneth die momenteel bij vierdeklasser SK Londerzeel voetbalt, ruilde ooit de kleuren van KV Mechelen voor SK Beveren waar hij tot de beloften kon doorstoten. Van zijn verdere voetballoopbaan weet ik niet zoveel meer, maar dacht dat hij van Beveren naar de toenmalige vierdeklasser ST.-Gillis-Waas verhuisde. Of Xenia nu zijn zus of vrouw is, daarvoor verliep mijn wakker worden wat moeizaam. Grappig was dat presentator Ben Crabé er Kenneth die in de zaal zat bijriep en hem vroeg wat zijn sterkste wapen was als voetballer waarop Stocklet even diep moest nadenken en antwoordde : “mijn uithouding”. Das eens wat anders dan snelheid, techniek of goed kopspel. PVW.