StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB NIET VERLIEZEN IS PRIMA.

Met nog 6 speeldagen te gaan, tekenen zich wekelijks meer tendensen af.
De deelnemers aan play-off I zijn haast zeker bekend, tenzij KV Mechelen blijft stunten en alle regelmaat bij Genk compleet zoek raakt. Waasland-Beveren, Charleroi en Gent zijn goed op weg zich te verzekeren van play-off II, maar moeten toch nog een paar weken op hun hoede zijn. Beerschot, Lierse en Cercle maken wellicht onder mekaar uit wie play-off III speelt, maar het valt nooit uit te sluiten dat 2 van deze ploegen nog een ultieme jump plaatsen richting play-off II.

In deze fase van de competitie kan ieder puntje doorslaggevend zijn, vooral zij die buitenshuis worden behaald. Waasland-Beveren heeft de voorbije weken gedaan wat het moest doen, nl punten pakken tegen de “zogenaamde” haalbare kaarten en gezien ons programma de komende 4 speeldagen, is dat geen overbodige luxe. In de heenronde pakte WB immers tegen Bergen, Anderlecht, Zulte-Waregem en Lokeren een povere 1 op 12 en dat moet ditmaal beter willen de mannen van Glen De Boeck zich niet onnodig in slechte papieren werken.

In welke klasse Bergen en WB mekaar ook ontmoeten, vaak valt er heel wat te beleven.
Onvergetelijk waren de confrontaties in de eindronde van tweede klasse gevolgd door de testmatch in Tubeke, maar ook in de heenronde viel er op de Freethiel heel wat te beleven. Het werd uiteindelijk 2-2 met nog fris in het geheugen den de prachtige kopbal van Seoudi op slag van Rust (goed voor de 1-0) en de stuntelige strafschop van Badash die met meer geluk dan kunde toch de 2-2 opleverde. Tussendoor zat de 1-2 van de onvermijdelijke Perbet, maar die heeft sinds enkele dagen meer zuidelijke oorden opgezocht. Het zou echter een grove fout zijn indien we er van uitgaan dat de Wase defensie nu een rustig avondje staat te wachten in Charles Tondreau, want met o.a. Nong en Jarju hebben de Draken nog wel enkele jongens in de gelederen die weten hoe een bal achter een keeper te krijgen en eerder deze week maakte Arbitman de overstap van Gent naar Bergen ter compensatie van het vertrek van Perbet.
De landgenoot van Badash en Shish stond dit seizoen tijdens de voorbereiding hoog op het verlanglijstje van Waasland-Beveren, maar het waren zijn ploegmaats Lepoint, Remacle en De Smet die uiteindelijk in het Waasland zouden belanden en achteraf bekeken mogen we daar blij mee zijn. Overigens, uit de heenwedstrijd herinner ik mij eveneens dat Aloïs Nong rood verdiende, het niet kreeg en daarna de 1-2 op het scorebord bracht. Verder kunnen we alleen maar vaststellen dat Enzo Scifo met Mons een rustig seizoen doormaakt en dat mag gezien de mogelijkheden van Bergen best een knappe prestatie worden genoemd.

Waasland-Beveren scoorde op karakter tegen OHL en op een moment dat het met een mannetje minder speelde, een levensbelangrijke driepunter. Hierdoor heeft het voor het eerst dit seizoen een wel zeer comfortabele elfde klassementsplaats beet, maar omwille van nog een aantal te spelen inhaalwedstrijden, blijft voorzichtigheid geboden. Zaterdagavond zal WB het alvast moeten stellen zonder de geschorsten Blondelle en D’Ulivo, maar onze kern is voldoende breed om dit als een geldig excuus in te roepen. De voorbije verplaatsingen heeft De Boeck bewezen vanuit een goeie organisatie resultaat te kunnen spelen en die intenties zullen voor aanvang van de wedstrijd in Bergen niet anders zijn dan in Mechelen, Gent, Cercle en Lierse. Met een van de resultaten die in deze wedstrijden werden geboekt, zal er zaterdagavond omstreeks 22 uur weer aanleiding zijn voor een bescheiden feestje.

Patrick Van Wesemael.