StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Prille twintigers komen Waasland-Beveren versterken.
Er zouden in principe geen spelers meer bijkomen de laatste uren van de wintermercato, tenzij niet te versmaden en interessant met het oog op de toekomst. Dat was het standpunt van de Raad van Bestuur van Waasland-Beveren dat werd ingenomen de laatste dagen voor het sluiten van de transferperiode.

Donderdag 31 januari, laatste dag van de wintermercato, is eens te meer gebleken dat wanneer een club goeie vooruitzichten heeft op een verlengd verblijf op het hoogste niveau, de betere spelers die misschien net iets te licht uitvallen voor de top, best te overhalen zijn om voor een vereniging te kiezen die de ambitie uitstraalt op korte termijn een vaste waarde te worden in de hoogste klasse van ons vaderlands voetbal. Zo kon het gebeuren dat René Sterckx en Mohammed Aoulad (respectievelijk 21 en pas 22 jaar), bereid werden gevonden hun lot aan de fusieclub Waasland-Beveren te verbinden. Met Anderlecht, de club aan wie beide jonge Belgische talenten contractueel toehoren, werd een interessante overeenkomst afgesloten waardoor WB zowel Sterckx als Aoulad de kans krijgt de komende weken aan het werk te zien en op basis daarvan en met goed vinden van betrokken voetballers, daarna knopen door te hakken waardoor René en Mohammed na dit seizoen nog 2 jaar langer op de Freethiel kunnen blijven in geval van sportieve voldoening.

Sterckx en Aoulad zijn 2 jonge getalenteerde voetballers die misschien niet de kwaliteiten hebben om bij een topclub zoals Anderlecht een basisplaats te claimen, maar het feit dat zij op hun 21ste nog in loondienst van de Brusselse club zijn, zegt ook wel iets. René Sterckx speelde de voorbije 2 seizoenen voor Zulte-Waregem, had er als verdedigende middenvelder van amper 20 geen vaste stek, maar speelde toch regelmatig. Op het einde van vorig seizoen raakte hij geblesseerd en clubs zoals Zulte-Waregem die voor de weg naar boven hebben gekozen, verliezen dan liever geen tijd en zoeken meteen naar alternatieven. Hierdoor bleef René in het Constant Vandenstockstadion en op Wikepedia is een interview terug te vinden met Anderlecht-coach Vandenbrom waarin de Nederlander stelt dat Sterckx over de kwaliteiten beschikt om deel uit te maken van de Brusselse hoofdmacht.

In de periode dat Waasland-Beveren interesse betoonde in Kassim Doumbia, Ruilde Aoulad de kleuren van Brussels voor de buren van Anderlecht. Wat Mohammed daar tot begin dit seizoen uitspookte ontgaat mij, maar feit is dat hij aan het seizoen begon met Sporting Charleroi en daar lang, wellicht volgens zijn aanvoelen TE lang en onterecht op de bank moest zitten. Toen hij dan toch de kans kreeg van trainer Yannick Ferrera om aan een wedstrijd te beginnen en meteen een prachtig doelpunt scoorde, uitte hij zijn ongenoegen richting voorzitter zo nadrukkelijk dat een langer verblijf in het Stade du Pays de Charleroi onbespreekbaar was. De vorige maand 22 geworden Aoulad is een onmiskenbaar talent als aanvaller, maar de voornaamste taak van Glen De Boeck zal er in bestaan de Marokkaanse Belg keurig in de pas te laten lopen. Aoulad is typisch een speler die een wedstrijd die op slot zit kan open breken, laat het mij een ruwe diamant noemen, maar ik vrees dat er nog behoorlijk wat slijpwerk nodig zal zijn. Alleszins 2 voetballers die een kans verdienen om in te investeren met het oog op de toekomst.

PVW.