Waasland-Beveren heeft zaterdagavond wederom ondervonden dat Bergen (zelfs zonder zijn prijsschutter Perbet) een stap verder staat in zijn streven om een degelijke middenmotor te worden. De Henegouwers behaalden een volkomen terechte en dik verdiende 3-0 overwinning tegen een tam WB en dat na een al bij al flauwe wedstrijd van de 2 ploegen.

Zonder zijn nog niet speelgerechtigde aanwinsten Sterckx en Aoulad, met verrassend Plut op de rechtsachter, Ladrière op het middenveld en Sonck op de bank, heeft Waasland-Beveren op geen enkel moment interesse betoond in de 3 punten die op het spel stonden. Voetballend moest het niet eens veel onder doen voor een meer gedreven thuisploeg, maar doelman Werner van Bergen had er gerust zijn Ipad kunnen bijhalen om af en toe eens te kijken naar de standen op de andere velden. Toch duurde het tot de 36ste minuut alvorens afscheiding kwam tussen beide ploegen en de door Stijn De Smet veroorzaakte strafschop was misschien wel een te zware bestraffing. Op de 1-0 ruststand viel echter weinig af te dingen.

Waasland-Beveren begon snediger aan de tweede helft en kon eveneens een penalty claimen voor handspel, maar ditmaal sloot de scheidsrechter de ogen. De wedstrijd bleef veel te rustig heen en weer kabbelen waardoor er nauwelijks iets te beleven was en de thuisblijvers ongetwijfeld langer naar het WK veldrijden dan naar de wedstrijd Bergen-WB hebben gekeken. Jammer voor Thomas Chatelle die in de 78ste minuut een geweldig doelpunt maakte, eentje dat eigenlijk niet thuis hoorde in deze wedstrijd. In de slotminuten deed ook invaller Angeli zijn duit in het zakje waardoor een zware 3-0 pandoering een feit was.

Verliezen in Bergen kan gebeuren, maar de manier waarop het gisterenavond gebeurde was pijnlijk. Een speler met de klasse van D’Ulivo op de rechtsachter vervangen is niet eenvoudig, maar evenmin een geldig excuus om deze zwakke prestatie te verklaren. Er is uiteraard niet meer gebeurd dan 3 punten verspeeld en omdat de concurrentie het eveneens liet afweten, blijft de impact van dit verlies minimaal. Met wedstrijden tegen Anderlecht, Zulte-Waregem en Lokeren voor de boeg, zal er echter uit een ander vaatje getapt moeten worden, maar in het voetbal komt het wel eens vaker voor de ene speeldag een wanprestatie te leveren en de volgende er weer helemaal te staan. Een knappe reeks van 6 wedstrijden zonder nederlaag komt hiermee op een bruuske manier ten einde, maar aan het streefdoel om play-off II te halen is na het verlies van Cercle, Charleroi en Beerschot en het puntenverlies van Lierse, weinig gewijzigd. Dat Gent de volle inzet pakte tegen de Ratten is zeker geen slechte zaak voor WB.