StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ook Glen De Boeck speelt graag spelletjes.
Het hoort er nu eenmaal bij, maar ik heb het niet zo voor coaches die tot de laatste seconden tegenstander en eigen supporters in het ongewisse laten over de ploeg die zij tussen de lijnen zullen sturen. Tactisch noemt men dat, maar in een tijd waarin tegenstanders de geringste details over mekaar kennen dankzij de ultra moderne digitale technieken, vind ik het belachelijk dat men op een haast kinderlijke wijze verstoppertje speelt voor de trainer van de tegenpartij. Waarom in godsnaam toch niet uitgaan van de eigen mogelijkheden en met een mooi serietje van 6 opeenvolgende ongeslagen wedstrijden, had de WB-coach daar alle aanleiding toe. Hoe anders kan men verklaren dat Vito Plut voor het eerst onder De Boeck aan de aftrap van een match mocht beginnen, maar niet in de aanval, echter op de rechtsachter werd geposteerd. Met voldoende zin voor fantasie is daar wel een uitleg voor te vinden en op zichzelf gun ik Vito die selectie natuurlijk wel, maar hoe koppig moet men zijn om een speler met jarenlange ervaring zoals Kristof Lardenoit (weliswaar niet altijd als rechtsachter) gewoon te negeren. Uiteraard is het een bewuste keuze van bestuur en trainer om consequent bij hun standpunt te blijven, maar waarom niet in nood en in het belang van de club even dat standpunt verlaten en een voorbeeldige prof als Lardenoit zijn kans gunnen.

* YB Beveren geweldig bij schot.
YB Beveren heeft zondagnamiddag zwaar uitgehaald op het veld van Wieze B.
Het won met dubbele cijfers ‘1-10) en laat Wieze B samen met Hoogeinde afgezonderd onderaan staan in de rangschikking, het blijft een formidabele score. Hierdoor draait YB prima mee in de subtop en behoudt het wellicht kansen op een periodetitel (moet toegeven er geen idee van te hebben of dat nog steeds in provinciale het geval is, maar denk haast zeker van wel). Robin Beck, zoon van en evenals vader Rudy iemand met een groot voetbalinzicht, maakt ondertussen deel uit van de sportieve cel bij YB en geniet het vertrouwen van het bestuur om mee advies te geven bij het aanwerven van nieuwe spelers. Succes en proficiat Robin.
In derde klasse A stonden in de partij tussen Rc Mechelen en Berchem twee gewezen coaches van de Freethiel tegenover mekaar. Thierry Pister haalde het met 2-1 van Bart Selleslags. Bovenin blijft het klassement ongewijzigd met Hoogstraten in de meest gunstige positie, gevolgd door Rc Mechelen en Berchem. Bornem en Izegem deelden met 1-1 de inzet broederlijk.

* Ivoorkust laat zijn gebruikelijke tornooisteek vallen en mag naar huis.
Nu ook Ivoorkust uit de Africa Cup is geknikkerd, zijn de beide finalisten van vorig jaar uitgeschakeld. Het is al even onbegrijpelijk als logisch, maar de op papier beste ploeg van Afrika moet opnieuw met lege handen naar het thuisland. En ja, de tot zaterdag meest betrouwbare doelman van het tornooi, Barry Boubacar Copa, liet zich zondag op zijn enige fout op de Afrika Cup betrappen waardoor Nigeria met 1-0 mocht gaan rusten. Ivoorkust zette in de tweede helft alles op alles, kwam langszij met een goal van Tioté, maar werd in de slotminuten gepakt door een ditmaal gelukkig doelpunt van Nigeria (2-1).
Boeken toe voor de Olifanten en wellicht moeten een aantal jongens waaronder Drogba en wie weet Copa, plaats ruimen voor een jongere generatie.

PVW.