StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zijn de centen belangrijker dan de sportieve voldoening ?
In een interview in de Franstalige krant Le Soir en waarvan een paar fragmenten te lezen zijn op sporza.be, zegt Glen De Boeck nog niet te weten waar zijn toekomst ligt, maar alshetware in één adem laat hij duidelijk verstaan dat alles zijn prijs heeft (versta dat hij eventueel wil blijven indien daar een aanzienlijk verbeterd contract tegenover staat).
Uiteraard moet de club ook ambitie uitstralen waaronder ik begrijp goed inkopen en daardoor de kansen om te mislukken tot een minimum beperken. Indien deze fragmenten een correcte weergave zijn van dit interview, komt het bij mij over als een regelrechte sollicitatie voor een job bij Anderlecht en die club past volgens mij ook beter bij de status die Glen zich toemeet.

Hoe kan De Boeck twijfelen aan de ambitie van Waasland-Beveren wetende dat het enkel Lepoint noodgedwongen moest laten gaan en met De Smet, Remacle, ivens, Aoulad en Sterckx liefst 5 versterkingen in de plaats kreeg. Het klopt dat er enkel over Aoulad en Sterckx duidelijkheid is naar volgend seizoen toe indien zij het goede dat over hen wordt verteld bevestigen, maar meer kan de club zelf voorlopig toch niet doen.

Zou De Boeck er niet goed aan doen om eerst te leren stappen alvorens aan lopen te beginnen?
Toen hij half november werd aangesteld als coach van Waasland-Beveren, leek hij wel de gelukkigste man op de wereld te zijn nu hij weer op het oefenveld tussen “zijn” spelers kon staan. Acht wedstrijden en vijftien punten verder (knap gedaan, maar niet altijd met het meest academische voetbal), ziet het verhaal er dus al heel anders uit. Het tussentijds rapport van Glen op de Freethiel is bijzonder hoopgevend, maar zijn werk is volgens mij nog onvoldoende klaar om al stoere taal te gebruiken naar de clubleiding toe. Is De Boeck van mening dat zijn mislukkingen bij VVV en Beerschot al ruimschoots werden gecompenseerd door zijn positieve tussentijdse balans bij Waasland-Beveren ? Ik heb het grootste respect voor de metamorfose die Glen onze club in enkele weken liet ondergaan, maar onze clubleiding voorbarig onder druk zetten, dat past niet bij een zelfzeker iemand als De Boeck.

PVW.