StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg BOUCAUT EN UITVALLEN VAN DE SMET BEPALEN RESULTAAT.

Waasland-Beveren heeft in de slotfase van de wedstrijd tegen Anderlecht een dik verdiend puntje laten ontglippen. Het is niet tegen Anderlecht dat WB zijn punten moet pakken, maar indien de maker van de winninggoal Kanu de sanctie had gekregen die hij verdiende (tweemaal geel en dus rood), zou het resultaat er zondag waarschijnlijk anders hebben uitgezien. Van den Brom zei achteraf dat hij Kanu op een gegeven moment moest kalmeren en dat het geholpen had, maar bij een consequente arbitrage van Boucaut was de Braziliaan zonder pardon vervroegd onder de douche gestuurd. Boucaut staat dus toe dat eerst de trainer van Anderlecht probeert zijn spelers te bedaren en als dat niet lukt wil hij er wel eens over nadenken om zelf op te treden. Wat een luxe ! Daarenboven werd mede-uitblinker Stijn De Smet een kwartier voor tijd op brutale wijze uit de wedstrijd geschopt door Jakovenko waardoor Ladrière moest invallen en laat die nu uitgerekend het meest ongelukkige kwartier van zijn voetballoopbaan spelen. Benoît raakte geen enkele bal goed en blunderde monumentaal bij de 1-2 van Kanu. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, vond Proto het in de slotminuten nodig om een stukje theater van het zuiverste gehalte op te voeren waardoor de 2-2 van Badash geen doorgang kon vinden.

De Freethiel bruiste zondagavond als in zijn lang vervlogen gouden tijden. Een massa volk, lekker fris voetbalweertje en een thuisploeg die het grootste gedeelte van de wedstrijd gelijke tred hield met de toekomstige kampioen. Organisatorisch had Glen De Boeck het allemaal zeer keurig neergezet, maar tegen individuele fouten is elke trainer kansloos en zo kon Mbokani na een inschattingsfout van Belhocine in de 57ste minuut knap de gelijkmaker binnen stiften en liet Ladrière in de 81ste minuut de kans aan Mbokani om randje buitenspel Kanu te lanceren die het geschenk met plezier uitpakte. Het moet een hele opluchting zijn geweest voor de Brusselaars, want nadat WB met de rust in zicht na knap samenspel tussen De Smet en Remacle op voorsprong was gekomen, zag het er lang naar uit dat Anderlecht punten zou laten op de Freethiel. De spelleiding dacht er anders over en stak een zwak Anderlecht een handje toe.

In een weekend dat de tegenstander Anderlecht heet, moet men hopen dat de concurrentie steken laat vallen. Aan die voorwaarde was zaterdagavond al ruimschoots voldaan waardoor het verlies minder erg aanvoelt omdat geen van de ploegen die achter ons staan in het klassement, dichterbij zijn geslopen. Wie echter dit Waasland-Beveren aan het werk zag zondagavond, zal mijn mening delen dat het al lelijk moet tegenzitten om nog in acuut degradatiegevaar te belanden. Laat ons hopen dat de 3-0 in Bergen vorig weekend een uitschuiver was, want met een trip naar seizoensrevelatie Zulte-Waregem in het verschiet, zal WB zijn beste beentje moeten voorzetten om een 0 op 9 en wie weet wat lichte twijfel, te vermijden. Met Cercle-Standard, Lierse-Mechelen, Anderlecht-Charleroi en OHL-Beerschot staan alvast een reeks interessante partijen op het programma en in de wetenschap dat er maar 12 punten meer te verdienen/verliezen zijn, is de ontknoping over zekerheid voor volgend seizoen, hopelijk aanstaande.

Patrick Van Wesemael.