StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zéro pour Boucaut.
Uit de analyses die de voorbije dagen in de pers werden gemaakt van de wedstrijd WB-Anderlecht, blijkt overduidelijk dat de Brusselaars goed zijn weggekomen op de Freethiel.
Over het incident D’Ulivo-Proto zijn de meningen verdeeld. Als zelfs de scheidsrechtersbazen geen pasklaar antwoord hebben, kan Boucaut weinig worden verweten. D’Ulivo had geenszins de bedoeling om Proto opzettelijk te raken, maar er was wel contact.

Over de fases waarin Kanu en Jakovenko een negatieve hoofdrol speelden, bestaat er weinig twijfel. Beide spelers verdienden respectievelijk tweemaal geel en direct rood.
Evenmin twijfel is er omtrent de fase waarbij Badash op de 2-0 leek af te stevenen, maar onterecht werd teruggefloten. Het mag duidelijk zijn dat een iets meer consequente leiding van de fluitenier van dienst, wellicht punten had kunnen opleveren voor de Waaslanders.
Grappig was ook de inleiding bij de wedstrijdbeelden in Stadion. Praet zou het kind van de rekening zijn omdat Biglia en Jovanovic geschorst waren en dat terwijl Praet gewoon op de bank zat en perfect opgesteld had kunnen worden door Van den Brom. Maar toch een weinig logische inleiding van een wedstrijdverslag als je het mij vraagt, want hoe knoopt men aan mekaar dat iemand het kind van de rekening is omdat er 2 andere spelers geschorst zijn. Waarom niet gewoon zeggen dat Praet momenteel minder fris zit dan voor de winterstop en daarom op de bank zat.

* Minder goed nieuws uit de ziekenboeg.
In de pers worden de 1 of 2 speeldagen inactiviteit van Stijn De Smet na de aanslag van Jakovenko als meevaller afgedaan en dat is ook zo gezien de ernst van het vergrijp, maar wel bijzonder jammer voor Stijn die week na week zijn niveau aan het optrekken was. En bijkomend slecht nieuws kwam er na de beloftewedstrijd van maandagavond tegen KV Mechelen, want Aoulad die overigens scoorde, viel uit en is waarschijnlijk tot het einde van het seizoen niet meer inzetbaar. Spijtig voor een speler die men uitgerekend nu had aangetrokken om hem beter te kunnen beoordelen met het oog op een contract voor volgend seizoen.

PVW.