StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Afvaardiging van Beverse supporters wordt ontvangen door Dirk Poppe.
Ik ben zelf geen gebruiker van het forum van Waasland-Beveren, maar af en toe sijpelen wel eens onderwerpen door die daar worden besproken. Een delegatie van een achttal gebruikers met een SK Beverenverleden zo neem ik aan, werd recent ontvangen door Dirk Poppe wat eens te meer de toegankelijkheid onderstreept van onze algemeen manager die, en dat is misschien een verrassing voor veel mensen, geen bestuursfunctie heeft bij Waasland-Beveren.

Ik ontving van dit onderhoud een zeer beknopt verslagje waarvoor dank aan de bezorger en onthou daaruit de volgende puntjes.
De naamswijziging is altijd al een heikele kwestie geweest en er zou met het oog op volgend seizoen in de maand mei een enquête komen om de clubnaam EVENTUEEL te veranderen. In principe kan dat volgens de reglementering van de KBVB pas na 5 jaar, maar wellicht maakt de voetbalbond daar geen punt van.

Wat de sportieve uitbouw van de club betreft, is het uiteraard ondenkbaar dat de gemeente directe steun verleent. Indirecte steun zoals het optimaliseren van de accommodatie is wenselijk, maar niet altijd evident. Vaak verschijnen in de media berichten over de gemeente Beveren die de plaatselijke voetbalclub gunstig gezind zou zijn, maar dat soort info moet dikwijls met een flinke voorraad zout worden genomen en sterk gerelativeerd worden. Het klopt dat de gemeente in het verleden meerdere leningen (meestal renteloos durf ik dan aannemen) toestond aan KSK Beveren en thans Waasland-Beveren, maar uiteraard moeten deze worden terugbetaald en die regelmatige aflossingen vormen toch een ferme hap in het budget van onze club, terwijl de gemeente uiteindelijk eigenaar blijft van het stadion. En dat een goeie accommodatie onontbeerlijk is voor een club die er naar streeft een stabiele eersteklasser te worden, bewijst het feit dat tegen Anderlecht een aantal mensen hun businessdiner in Motel Beveren moesten gebruiken en dat lijkt mij geen echt handige oplossing.

Eveneens op de agenda en supportersvriendelijk vind ik persoonlijk, is het voorstel om te overwegen een oplossing te zoeken voor wedstrijden die met gesloten loketten worden gespeeld. Supporters die een eind weg wonen van Beveren en geen abonnement hebben, moeten vaak speciaal naar de Freethiel komen om zeker te zijn van een ticket en dat is niet altijd gemakkelijk en allerminst klantvriendelijk.

Er werd ook toelichting gegeven naar de manier waarop sponsors worden gerekruteerd.
In dat verband werd klaarheid geschept in het verhaal rond en de naam van Katoennatie die met de regelmaat van de klok zowel in de media als in supporterskringen opduikt.
Totale onzin en niet de minste interesse, duidelijker kan niet volgens mij.

Tot zover een greep uit een aantal puntjes die ter sprake kwamen en waarvan ik heb geprobeerd, waar nodig, een beetje toelichting te geven in de hoop dat mijn interpretatie strookt met de realiteit.

PVW.