StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB BEZOEK AAN DE GAVERBEEK WORDT GEEN PLEZIERREISJE.

Alsof ze zouden bestaan voor een ploeg die vecht voor het behoud !
Naar Charleroi en nu zaterdag te beginnen met Zulte-Waregem, dat zijn de 2 verplaatsingen die Waasland-Beveren in de reguliere competitie nog te wachten staan.
Geen onoverkomelijke opdrachten (versta Charleroi-WB), maar een bezoek aan de Waregemse Gaverbeek is dezer dagen geen uitstap om hoopvol naar uit te kijken.

Toen Zulte-Waregem eind oktober naar de Freethiel afzakte (debuutmatch van Wesley Sonck), heb ik ongetwijfeld ergens in de voorbeschouwing het predicaat “revelatie” gebruikt.
Dat ik diezelfde lovende woorden een seizoenshelft verder nog steeds mag/moet gebruiken, zegt alles over welk een schitterend seizoen Zulte-Waregem doormaakt. En ondanks de veel ruimere budgetten en meer ronkende namen waarover concurrerende verenigingen voor een plaatsje in play-off I kunnen beschikken, laat het team van coach Dury op Anderlecht na en om het in wielertermen uit te drukken, iedereen zijn poepje ruiken. Nu zou het van weinig respect betuigen om de Waregemse spelersgroep af te doen als een per toeval geslaagd samenraapsel, want er zit uiteraard een pak talent in de zorgvuldig geselecteerde troepen van Francky Dury. Maar het is toch vooral de kunst van Dury geweest om een geslaagde mix van een onmiskenbaar leidersfiguur als Berrier te omringen met enerzijds zeer kwaliteitsvolle jongeren als Verboom, Naessens, Malanda en Hazard en anderzijds de ervaring van gasten zoals De Fauw, d’Haene en Skulason. Kapitein van het schip heet Francky en diens gedrevenheid, kennis en drang tot aanvallend voetbal, twijfelt ondertussen geen enkele voetballiefhebber meer. Resultaat na 26 speeldagen is een bijzonder knappe en bijna veilige tweede plaats in de rangschikking met toch een straatlengte voorsprong op ploegen als Club Brugge, Standard en bv. Gent (verhouding grootstad tegenover provincieclub is waanzinnig) en dat is en blijft een opzienbarende prestatie van de bewoners van het Regenboogstadion. Waregem en Beveren, of Zulte-Waregem en Waasland-Beveren, wie de geschiedenis boeken open trekt zal merken dat deze familieclubs bij uitstek heel wat zaken gemeen hebben als bescheiden provincieclubs, maar wel met een prachtig palmares en vandaar mijn blijvende sympathie voor het vroegere Essevee.

Maar hoe fraai het liedje van Zulte-Waregem nu al weken lang klinkt, aan alle mooie liedjes komt vroeg of laat een einde. Met die wetenschap en gesterkt door de schitterende prestatie van onze ploeg tegen Anderlecht in het achterhoofd, mag WB zich niet volledig kansloos achten in Waregem. Het ontbreken van De Smet en Aoulad zijn afknappers, maar De Boecks kern is groot genoeg om valabele vervangers op te vissen. Alles wat uit het Regenboogstadion naar de Freethiel wordt meegenomen is winst, zeker in de wetenschap dat er na deze match nog slechts 9 punten op het spel staan. Het wordt dus zeker ook met meer dan gewone belangstelling uitkijken naar wat Cercle, Beerschot en Lierse in petto hebben, want als zij hopen op een succesvolle inhaalrace, kan enkel winst hun overtuiging kracht bij zetten.
Het spannende aan deze fase van de competitie is dat er vanaf nu elk weekend beslissingen kunnen vallen en hopelijk valt WB snel in de prijzen, ttz komt er zekerheid over een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League waardoor voor het derde opeenvolgend seizoen Freethielwaardige geschiedenis zou worden geschreven.

Patrick Van Wesemael.