StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Heeft vertrek Yannick Ferrera gevolgen voor ontknoping van de degradatiestrijd
Toen ik donderdag vernam dat de Charleroi-coach Yannick Ferrera opstapte bij de Carolingers, maakte ik mij de volgende bedenkingen. Gezien het programma van de Henegouwers (nog thuis tegen Cercle en WB, 2 ploegen waarvan minstens eentje, mogelijks beiden, betrokken is om het play-off III aanbod af te slaan, zou het vertrek van Ferrera onrechtstreeks wel eens invloed kunnen hebben op de ontwikkelingen in de kelder van de rangschikking. Daarenboven, maar nu moet ik mijn woorden wikken alvorens men mij opnieuw verdenkt geen lid te zijn van de Glen De Boeckfanclub, doet Yannick er goed aan zijn CV op te sturen naar de Freethiel, want indien onze huidige coach zich onbetaalbaar maakt tijdens de onderhandelingen, moet WB sowieso toch op zoek naar een andere trainer.
Maar voor een goed begrip : ik heb bijzonder veel respect voor hetgeen De Boeck sportief op zo’n korte tijd heeft gerealiseerd met Waasland-Beveren. Alleen heb ik er mij aan gestoord dat hij het aandurfde de ambitie van de club in vraag te stellen en zonder schroom al meteen over meer centen begon te praten alsof hij thans voor een aalmoes zou werken.

* Zou Boka toe zijn aan een nieuwe uitdaging ?
Het blijft leuk in Europese wedstrijden gewezen Freethielgangers terug te zien. Als dat daarenboven voorvalt tegen een Belgische ploeg zoals afgelopen donderdag Artur Boka met Stuttgart tegen Genk, geeft dat een bijkomende dimensie. Nu heb ik de wedstrijd een beetje van op afstand gevolgd en kan dus de prestatie van Boka moeilijk exact inschatten, maar als ik het zo van ver op de radio hoorde, had hij een wat ongelukkige tussenkomst bij de gelijkmaker van Genk (Plet) in de slotfase. Hoe het ook zei, Artur blijft een voetballer die veel mensen graag aan het werk zien. Klein van gestalte (klimt wel hoog als het moet) en dat komt altijd sympathiek over, dapper, offensief ingesteld en zoals de meeste van zijn landgenoten, af en toe lastig om organisatorisch in de pas te lopen. Met Stuttgart zat hij in het verleden bij een leuke vereniging, maar dit seizoen wordt het opletten voor de degradatie. Zal allemaal nog wel aflopen, maar denk niet dat Boka zijn fijnste seizoen doormaakt.

* Mike De Silva is weer thuis.
Het kon een schot in de roos geworden zijn, maar het werd uiteindelijk een afschamper.
Toen Mike De Silva als 22-jarige de Suikerploeg van Tienen verliet om zijn geluk op de Freethiel te zoeken, werd deze overstap door insiders gezien als een interessante transfer. Maar de wat timide Belgische-Colombiaan heeft in Beveren nooit zijn niveau gehaald waarvan werd gehoopt dat hij het in zijn mars had en daar zijn wellicht meerdere oorzaken voor op te sommen. Dat Mike kan voetballen leidt geen twijfel, maar de omstandigheden hebben er helaas voor hem anders over geoordeeld. Jammer dat De Silva een beetje langs een achterdeur de Freethiel moest verlaten, maar vanaf nu is hij weer thuis bij het KVK Tienen waar het voor hem allemaal begon. Tienen is een subtopper in derde klasse B en als het een drietal inhaalwedstrijden tot een goed einde zou brengen, zit er misschien meer in. Niet meteen een kampioenstitel, maar wie weet via een eindrondeticket. Good luck Mike !

PVW.