StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg FEESTJE UITGESTELD ?

Als Waasland-Beveren de vooropgestelde doelstelling haalt, het spelen van play-off II, zou er toch werk gemaakt moeten worden van een sober feestje, want dan is het derde levensjaar van de fusieclub wederom een geweldig succes. Dat besef is alleszins zaterdagavond in het Regenboogstadion niet doorgedrongen bij de 11 Wase spelers die aan de aftrap verschenen, want op een ruim openingskwartier na, kwam de ploeg van Glen De Boeck totaal niet in het stuk voor. Integendeel, met de 2-0 eindstand mocht Waasland-Beveren zich bijzonder gelukkig prijzen.

Tot de openingstreffer van Leye na 20 minuten, heeft WB de schijn hoog kunnen houden dat er misschien wel iets te rapen viel in Waregem, maar vanaf dat moment was het huilen met de pet op. Gelukkig koos het doelkader een keer of 4 de kant van WB waardoor de eindstand een aanvaardbaar resultaat te zien gaf, maar de prestatie was werkelijk beschamend en ondermaats. Zolang natuurlijk die tweede goal uitblijft hoopt een supporter altijd nog op een mirakel, maar Delaplace nam in de 64ste minuut alle twijfels weg voor zover die er ooit waren geweest. Een wedstrijd om zo snel als mogleijk te vergeten en waarvan we enkel de goeie invalsbeurt van Cavens, het opnieuw puik keeperswerk van Coosemans en de tegenvallende prestatie van René Sterckx, moeten onthouden.

Het meest positieve nieuws van zaterdagavond kwam uiteindelijk nog uit Brugge, Lier en Leuven en dat is een twijfelachtige eer. Als de concurrentie 1 op 9 haalt en met nog slechts 3 matchen te gaan er een kloof van minstens 6 punten blijft, kan het behoud in de JPL volgend weekend tegen Lokeren al worden vastgelegd. Of hoe een draak van een wedstrijd toch nog met een positief tintje kan worden nabeschouwd. Overigens, de wedstrijd had veel gelijkenis met die van 2 weken eerder in Bergen. Ook toen was het met een vergrootglas speuren naar pluspuntjes. Zoals net opgemerkt, omdat de concurrentie eveneens kwistig steken laat vallen blijft de schade beperkt en kan er dus volgende week al rede zijn voor een feestje waardoor het minder opvalt dat De Boeck en zijn mannen tegen een 0 op 9 aankijken. Tegen Lokeren (hopelijk met Stijn De Smet), zal er uit een ander vatje getapt moeten worden, maar dat er zo’n vat op de Freethiel aanwezig is, hebben onze jongens tegen Anderlecht recentelijk laten zien.

Patrick Van Wesemael.