StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vaststelling De Boeck brengt geen nieuwe feiten aan het licht.
Maandagmorgen in het weekendoverzicht op Radio1 hoorde ik dat Glen De Boeck na het kansloos 2-0 verlies in Waregem, had verteld dat Zulte-Waregem de best voetballende ploeg van het land was. Als die uitspraak als licht natrappen richting Anderlecht was bedoeld na de fel besproken fases tijdens het duel van een week eerder, wil ik onze coach graag bijtreden.
Ik ben minder geneigd dat te doen als zijn uitspraak tot doel had de ondermaatse prestatie van zijn team te verdoezelen. Dat Zulte-Waregem bij de beter voetballende ploegen van het land behoort, spreekt uit hun schitterend klassement sinds het begin van de competitie. Om eerlijk te zijn, tegen dit team wat voetbal toelaat, had ik gehoopt dat onze jongens beter weerwerk hadden geboden. Na de 1-0 omstreeks de 20ste minuut kon de ploeg van De Boeck geen vuist meer maken en werd zij alshetware overlopen. Verliezen aan de Gaverbeek is dezer dagen geen schande, maar de manier waarop was het bijna wel en die vervelende conclusie moest ik helaas ook al trekken na het pijnlijke 3-0 verlies in Bergen. Maar aan de meet worden de prijzen verdeeld en als Beerschot zaterdag wint tegen Lierse, WB een puntje haalt in de derby tegen Lokeren en Chinezen er een tijdje over doen om Brugs te leren, is er komend weekend rede om te feesten op de Freethiel en niet alleen omdat riet jarig is !

* Vanavond meer over de beloftenwedstrijd Charleroi-WB.
Maandagavond maakten de beloften van Waasland-Beveren de verplaatsing naar Charleroi. Later vandaag hoop ik een verslagje klaar te hebben over deze ontmoeting.

* Weekendoverzichtje lagere reeksen.
YB Beveren hield zaterdagavond de eer van de Freethiel hoog door met 3-0 baas te blijven over Meerdonk. Knappe overwinning van YB dat hiermee zijn sterke periode benadrukt. Ik hoor links en rechts dat de ploeg zich voor volgend seizoen flink versterkt, maar vraag is of dat een verstandige beslissing is. Uiteraard moeten zelfs in provinciale nu al zaken gedaan worden met het oog op volgend seizoen, maar blijkbaar zit er voldoende talent om aan de top te spelen en te veel kopen zou wel eens kunnen betekenen dat er tijd nodig is om te bouwen. En tijd, dat is dikwijls tegenstand uit een onverwachtse hoek voor een trainer. In derde klasse B boekte Tienen (wellicht met Mike De Silva) nuttige 0-2 winst in Doornik.
Van de A-reeks beweer ik vanaf het begin dat het een geweldig boeiende reeks is en die bewering blijft speeldag na speeldag duren. Maar de inschatting ongenaakbaar moet ik in de toekomst wat minder vlug gebruiken. Het heerschap van Hoogstraten begint nu aan snel tempo af te brokkelen en het verschil met het Rc Mechelen van Pister bedraagt nu maar één enkel puntje meer. De ploeg van Regi Van Acker heeft wel nog een match tegoed.
Berchem en Bart Selleslags moesten het onderspit delven in de derby op bezoek bij rupel Boom (1-0). Het liedje van Bornem is definitief uitgezongen na 0-4 verlies thuis tegen Torhout. Cappellen (ik vrees met Snellie op de bank bij de aftrap) hield met een brilscore leider Hoogstraten in bedwang. Als Snellie toch aan de aftrap stond, zal ik het dra vernemen, want hij is een dagelijkse bezoeker van onze website.

In tweede klasse is er weer wat meer hoop voor de buren van Sportkring Sint-Niklaas na 2-1 winst tegen Aalst. En over buren gesproken, hopelijk gedragen die zich op en naast het veld volgend weekend voorbeeldig wanneer WB en Lokeren het tegen mekaar opnemen. Beiden een puntje en iedereen tevreden ? Of zijn er nog bij wie het late verlies in Lokeren zwaar op de maag ligt ?

PVW.