StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Duimen voor een derby met alleen maar winnaars.
Het zou zomaar kunnen : een hartverwarmende partij voetbal (geen luxe bij deze Siberische gevoelstemperaturen) gekruid met een goed gevulde hand goals en aan het eind van de 90 minuten twee tevreden ploegen en dito supportersgroepen. Het is een gezond probleem dat we ons bij de belangstelling en ambiance geen vragen moeten stellen, want die is gegarandeerd optimaal. Een gedroomd decor dus voor een voetbalwedstrijd op het hoogste niveau waarbij Waasland-Beveren betrokken is en toch wel een flinke opsteker en beloning voor zij die de weg naar de Freethiel nooit uit het oog/hart hebben verloren. En laat de omstandigheden een beetje ander zijn dan weleer toen het KSK Beveren was en misschien ooit nog wel eens zal worden, met zijn fantastische achtergrond heeft de Freethiel recht op dit soort beleving van het voetbal in al zijn glorie. En wat mooi dat de vooruitzichten op een verlenging van zoveel fraais bijzonder rooskleurig zijn, want met alle respect voor de teams die tweede klasse uitmaken en waarvan de entourage van WB met ondergetekende op kop 2 jaar ontzettend heeft genoten, affiches als die tegen Standard, Club Brugge, Anderlecht, Genk en de derby’s met Lokeren en Gent, zijn van een onvergelijkbaar gehalte met de komst van bv. Eupen, Oostende, Lommel enz.
Toch zal niemand mij het louter persoonlijk gevoel kunnen ontnemen dat die 2 jaar tweede klasse een onvergetelijke ervaring hebben opgeleverd waarin een basis werd gelegd voor de huidige beleving op de Freethiel. Na de 2-6 rammeling tegen Club Brugge half november en een door velen op dat moment gedeelde overtuiging dat het slecht zou aflopen eind maart, heb ik even gevreesd dat het opgebouwde krediet sinds de fusie in snel tempo zou afbrokkelen, maar oef ! Nu blijkt dat het gemor bij de supporters in die periode een interessant signaal was voor het bestuur dat net op tijd kwam. Herinner graag nog even aan een interview met Dirk Geeraerd omstreeks de jaarwisseling waarin werd gevraagd naar zijn aandeel in het behoud wanneer dat zou worden gerealiseerd en waarop Geeraerd in de hem geheel eigen stijl antwoordde “11 punten”. In een kranteninterview vrijdag vertelt Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht dat er op bestuurlijk vlak helemaal geen gespannen verhoudingen leven tussen beide clubs en er op de vergaderingen van de Profliga een goeie verstandhouding bestaat.
Om dit te bewijzen stelt de Lokerse president dat de vrachtwagens van voorzitter Melchior Roossens rijden op Lambrecht-banden. Wel Meneer Lambrecht, voor een goeie klant mag je al eens een extraatje doen hoor !

* Pineut wordt matchwinnaar.
Stuttgart heeft een al bij al onverwachts en ietwat bruusk einde gemaakt aan een schitterende Europaleaguecampagne van Genk. Nu hoefden de Sympathieke Limburgers voor mij niet uit het tornooi te worden geknikkerd, maar als er dan toch een Stuttgart-speler in de picture moest staan, mocht het wat mij betreft natuurlijk Artur Boka zijn. In de heenwedstrijd had de Ivoriaan een ongelukkige voet bij de gelijkmaker van Genk en donderdag jl. bezorgde hij met een al even bizar doelpunt (een bal die via via in doel belandde) net voor rust het dodelijk nekschot aan de Beenboys alsof hij aandacht vroeg voor zijn rotgevoel uit de heenwedstrijd. Tof dat Frank Raes in de reportage voor de zoveelste keer sprak over Copa, Eboué, Touré en vooral Yapi Yapo. Er is geen rechtstreekse voetbalreportage meer denkbaar zonder dat de naam van Beveren valt en dat blijft onze supporters als muziek in de oren klinken.
En de kans dat Glen De Boeck dit seizoen in Extra Time wordt uitgenodigd neemt toe, want de confrontatie met Franks Beerschot wacht en de redding van de Ratten zou wel eens kunnen gebeuren op de Freethiel. Een derde keer op een seizoen iemand van Beerschot uitnodigen in Extra Time zou opvallen en dus als noodoplossing maar beter de trainer van de tegenstander over Beerschot laten lullen. Toch bedankt Frank !

PVW.