StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg DOEL BEREIKT.

Er bestaan dus wel degelijk nog derbyscores.
Tevredenheid in beide kampen was blijkbaar voor een aantal Lokerensupporters nog niet genoeg om voldaan terug naar huis te keren, want na afloop van de wedstrijd die op een billijk gelijkspel eindigde, vond een kleine minderheid het nodig om een reeks zitjes te molesteren.
Het klopt wel dat de wedstrijd tussen WB en Lokeren al bij al onvoldoende hete standjes bevatte in de respectievelijke doelmonden, maar jammer toch dat een sportief en organisatorisch perfect verlopen derby op die manier werd afgesloten.

Het inhoudelijke van de derby van het Waasland van zaterdagavond is totaal ondergeschikt aan het gevolg van het resultaat tussen beide ploegen en dat op het Kiel en in het Ottenstadion. Door het verdiend puntje tegen de buren, het verlies van Cercle en Beerschot, heeft Waasland-Beveren met nog 2 speeldagen te gaan mathematische zekerheid gekregen over een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League en dat hadden weinigen half november na de 2-6 voor mogelijk gehouden. Een dikke proficiat voor Glen De Boeck die het aandurfde kapitein te worden van een in troebel water dobberend schip, maar laten we in dit succesverhaal toch ook het aandeel van Dirk Geeraerd niet over het hoofd zien. Dat Glen onze ploeg in eerste wist te houden, was mogelijk omdat Geeraerd het team daar na 2 schitterende seizoenen had afgezet. Geweldig ook van de supporters die op hun typisch kritische wijze achter het elftal zijn blijven bestaan en zelfs op verplaatsing massaal de ploeg kwamen steunen. In deze momenten van grote voldoening (euforie is misschien iets overdreven), is het gepast een dikke merci te zeggen aan de hele clubleiding, maar in het bijzonder aan manager Dirk Poppe die regelmatig de wind van voren had en ondanks die tegenwind rotsvast is blijven geloven in een schitterend project waarvan hijzelf de grote bezieler is. Nu het zoveelste stukje parcours alweer feilloos werd afgelegd, zullen velen grabbel graag op jacht gaan naar hun aandeel in het succes, maar hadden ze dat ook gedaan indien het anders was afgelopen ? Play-off II komt er aan, maar omdat iedereen zo bezig was met het veilig stellen van het behoud, hebben de meesten daar nog niet echt stil bij gestaan en misschien is het met 2 wedstrijden te gaan daarvoor iets te vroeg. Laat ons eerst nog even met volle teugen genieten van dit fantastisch stukje geschiedenis dat wordt bijgeschreven in een nog dun, maar zeer boeiend voetbalboek van Waasland-Beveren.
O ja, er is zaterdagavond ook gevoetbald op de Freethiel. De 0-0 was een terechte puntendeling die best ook op 1-1 had kunnen eindigen. Er waren dus kansen voor beide ploegen en indien de spitsen van zowel WB als Lokeren iets minder versteven van de kou hadden gereageerd toen ze aan het werk werden gezet, waren er vermoedelijk wel enkele goals gevallen. Badash en Belhocine zaten er kortbij voor WB, Harbaoui en Walter voor Lokeren. Na 93 minuten klonk het bevrijdende fluitsignaal voor de WB-aanhang, maar ook de bezoekers zullen met het behaalde puntje wel tevreden zijn. In een kranteninterview op vrijdag zei Lokeren-preses Lambrecht “van mij mogen ze er in blijven”, alsof hij het had over zijn kleinkinderen die tijdens een buitenlandse vakantie nog effe langer in het zwembad wilden blijven, terwijl ouders en grootouders iets aan de bar zouden drinken. Schitterende (zaken)man die het op zijn leeftijd aandurfde zijn nek uit te steken voor een grote fusie in het Waasland, maar Dirk Poppe en co hebben ondertussen bewezen dat mits een verstandig beleid eersteklassevoetbal op de Freethiel niet ten dode hoeft opgeschreven te zijn.

Nu al meegeven dat volgende week woensdag 27 februari om 20.40 uur op Canvas in het programma Belga Sport een reportage van een uurtje te zien is over een vijftal Ivorianen die een tiental jaar geleden op de Freethiel neerstreken. De kwaliteit van het programma Belga Sport kennende wellicht een zeer aan te bevelen uitzending.
Ook nog meegeven dat morgen in de Gele Ditjes, Blauwe Datjes, weer een hele lading interessante nieuwtjes zitten van vriend Rudy Beck en zoon Robin die hun ervaring van een weekendje Engeland voor ons bewaarden en er oude bekende van SK Beveren tegen het lijf liepen.

Patrick Van Wesemael.