StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beloftenwedstrijd uitgesteld.
Net nu de beloften goed op dreef waren gooien de weergoden roet in het eten.
Naweeën van de zoveelste winterpik van afgelopen weekend, waren er de oorzaak van dat de thuiswedstrijd tegen Bergen van afgelopen maandag werd afgelast. Jammer, want het opzet was om van de 7 op 9 uit de laatste 3 wedstrijden, een 10 op 12 te maken.

* Keert Aoulad terug naar Anderlecht ?
Mohammed Aoulad raakte een tweetal weken geleden geblesseerd tijdens een wedstrijd met de beloften en da’s brute pech natuurlijk, want de door Anderlecht aanvankelijk aan Charleroi verhuurde spits die tijdens de winterstop naar WB kwam, moest in play-off II of III met het oog op volgend seizoen, bewijzen dat hij in staat is een basisplaats af te dwingen bij een ploeg van de Jupiler Pro League. Wellicht krijgt hij door die knieblessure onvoldoende tijd waardoor de clubleiding met een dilemma wordt geconfronteerd. Over de voetbalkwaliteiten van Aoulad (door Anderlecht een tweetal seizoenen geleden gehaald bij Brussels) is er bij insiders niet zoveel twijfel, maar over zijn handelbaarheid zijn die er wel. Jammer toch van deze gemiste kans, want ik gok dat het bestuur zijn verlanglijstje niet al meteen wil beginnen met een vraagteken.

* Barcelona nu ook uit Copa Del Rey.
Dinsdagavond leed Barcelona een gevoelige 1-3 nederlaag tegen rivaal Real Madrid waardoor na de 1-1 uit de heenwedstrijd de Madrilenen alvast naar de finale gaan en daarin wie weet stadsgenoot Atletico met Courtois treffen (vanavond laat volgt de bevestiging), maar wordt leuk om volgen ! Het fantastische van het voetbal is dat een nu al jaren geoliede en onstuitbare machine als Barcelona waarin Messi het ene na het andere record aan flarde voetbalt, plots in de periode waarin het verdelen van de prijzen staat te gebeuren, scherpte ontbeert. De ploeg waarvan tot voor kort elke speler met de ogen toe het doel wist staan, slaagde er tegen Milan en Real niet in de keeper van de tegenpartij serieus te bedreigen. Geef daar nu eens een zinnige verklaring voor ? Verzadiging ? Gelukkig bestaan dit soort fenomenen in het voetbal, want anders zou het pas echt saai worden. Het zou ook niet eerlijk zijn zomaar voorbij te gaan aan de dramatische situatie van zijn coach Tito Vilanova in die inmiddels al een kleine twee maanden in Amerika verblijft voor een behandeling tegen kanker. Het is misschien wel typisch Barcelona dat deze situatie die ongetwijfeld een negatieve invloed zal hebben op de hele entourage, de club zich hierachter nauwelijks wil verschuilen alsof het de doodnormaalste zaak is. Mocht in Madrid een zekere Morinho een paar maanden noodgedwongen langs de kant moeten blijven door dezelfde omstandigheden, zou daar wellicht ettelijke liter inkt meer over vloeien. Zou het een toeval zijn dat Barça in de periode met Vilanova tot 16 punten is kunnen uitlopen op de concurrentie ?
En dat het snel kan gaan in het voetbal ervaart de huidige Barcelona-coach. Tot een half jaar geleden was die gewoon videoanalist voor Peb Guardiola. Zou de qualificatie “ervaring met videoanalyses” in het CV van Glen De Boeck hebben gestaan ? Enfin, in dit puntje was het lang zoeken naar een aanknopingspunt met Waasland-Beveren, maar nu de naam van De Boeck is gevallen, kan ik met een gerust gemoed afsluiten.

PVW.