StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Uitzending Belga Sport door iedereen gesmaakt.
Zelf heb ik woensdagavond de documentaire over de Beverse Ivorianen op Canvas in het programma Belga Sport nog niet beluisterd, maar de reacties die ik her en der opvang zijn op zijn zachtst uitgedrukt zeer positief. Wie vooral goed uit de verf kwamen zijn Herman Helleputte en Edi De Bolle die met de Ivorianen een intense band hadden, in tegenstelling bv. met andere coaches zoals Emilio Ferrera en Thierry pister. Hartverwarmend voor de Beverse supporters blijft de manier waarop een wereldvoetballer zoals Yaya Touré over KSK Beveren praat en zijn uitdrukkelijk verlangen nog eens een bezoek aan de Freethiel te brengen, een wens die hij deelt met Yapi Yapo.

* Laurens Paulussen scoort voor Westerlo.
Het is mij dit seizoen nog weinig gelukt om wedstrijden in de tweede klasse op televisie te volgen, maar vrijdagavond was het prijs. Westerlo-Boussu Dour werd door Belgacom 11 uitgezonden en dat zijn meteen 2 ploegen waar Waasland-Beveren schitterende herinneringen aan bewaart. In het geboortejaar van WB pakten de mannen van Dirk Geeraerd de eerste periodetitel in de wat gammele accommodatie van Boussu Dour na drie goals van Rashid Bourabia. In de eindronde van vorig seizoen werd medefavoriet Westerlo tot tweemaal toe afgetroefd (laatste wedstrijd tegen Westel op de Freethiel was een ware galabedoening nadat een week eerder in Oostende de promotie was gerealiseerd).

Gisterenavond speelde Westerlo in ’t Kuipke dus tegen Boussu Dour en de thuisploeg won met 2-0. Het openingsdoelpunt van Westerlo werd gescoord door Laurens Paulussen en dat is uiteraard evenmin een onbekende voor Waasland-Beveren.

PVW.