Met een logische 3-2 overwinning heeft Waasland-Beveren de buren van het Kiel nog wat dieper in de zorgen geduwd en tot het spelen van play-off III verplicht. Waasland-Beveren boekte voor een zo goed als vol huis zijn zevende seizoenszege en kan mits winst in Charleroi volgende week over de Henegouwers springen in het klassement wat ongetwijfeld weer wat extra tv-gelden zal opleveren.

Als men in de hoek zit waar de klappen vallen, hoeft men niet op het minste tikkeltje meeval te rekenen. Met dit bij Beverse supporters o zo bekend en jarenlang gevreesd fenomeen hebben de Ratten zaterdagavond op de Freethiel tot groot ongenoegen van hun massaal meegereisde aanhang, kennis gemaakt. En daar zag het nochtans na een drietal minuten helemaal niet naar uit, want toen had de voortdurend dreigende Benito Raman (samen met Ogunjimmi ver weg de betere speler), zijn ploeg op voorsprong gebracht. Maar lang konden de bezoekers van die bonus niet genieten, want een paar minuten later werd een lichte trekfout op Badash met een strafschop bestraft en die werd wederom met meer geluk dan kunde door Barak in 2 tijden voorbij doelman Deloose gewerkt. Gedurende het vervolg van de eerste helft bleef de wedstrijd gelijk opgaan, maar Beerschot had wel het beste van het spel en was de ploeg die het meest ijverig op zoek ging naar een nieuwe voorsprong.

Vroeg in de tweede helft viel het doek voor de Mannekes. Eerst krulde de Beverse beste man Remacle een vrijschop knap in doel en kort daarna werd een schitterende tegenaanval opgezet via Cavens en Remacle die door Stijn De Smet keurig door de benen van Deloose tot 3-1 werd verwerkt. De bezoekers dreigden helemaal kopje onder te gaan en op een pijnlijke nederlaag af te stevenen, maar dat zou een te zwaar verdict zijn geweest voor de degelijke eerste 45 minuten die Beerschot speelde. Losada kon zelfs via een misser van Coosemans nog even spanning in de wedstrijd brengen, maar alweer dankzij een bij momenten ongrijpbare Remacle was WB nog enkele keren dichtbij de 4-2. Eerst vond Jordan na een prachtige stiftbal de paal op weg naar de 4-2 en een weinig later kon Sonck niet bij een afgeweerde bal op een schot van Remacle.

De wedstrijd eindigde dus op een 3-2 eindstand waardoor Lierse na 1-0 winst tegen Kortrijk mee in play-off II mag stappen en Beerschot en Cercle onderling gaan uitmaken wie rechtstreeks degradeert. Glen De Boeck zit ondertussen aan 19 punten sinds zijn aanstelling als opvolger van Dirk Geeraerd. Zijn efficiënt voetbal heeft geloond en dat verdient een dikke proficiat. Het voetbal onder De Boeck had een beetje van alles. Er waren uitstekende momenten, maar evengoed waren er benauwd slechte periodes. Globaal genomen zat er daardoor behoorlijk wat evenwicht in de ploeg en werden de uitersten (zowel in positieve als negatieve zin) uit het elftal gebannen. De Boeck heeft op korte tijd een rijper elftal gebaard en die volwassenheid heeft meermaals punten opgeleverd. De basis voor een tweede en hopelijk iets stabieler seizoen Jupiler Pro League is gelegd en de bal ligt in het kamp van De Boeck om te beslissen of hij als kapitein aan boord durft stappen van de plezierboot die vaart onder de vlag van Waasland-Beveren.