StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Moeder voorzitter overleden.
Afgelopen nacht is Mevrouw Lucienne Vleeschouwer in een rusthuis te Sint-Niklaas op 90-jarige leeftijd overleden. Mevrouw Vleeshouwer is de moeder van voorzitter Melchior Roosens en eveneens moeder van Gerda Roosens (echtgenote van ons gewaardeerd bestuurslid Hennie Van Gijsel). Ik hou er aan de betrokken families ontzettend veel sterkte toe te wensen bij het verwerken van hun verdriet.

* YB Beveren niet meer te stoppen.
YB Beveren heeft een volgende overwinning toegevoegd aan zijn stilaan indrukwekkende zegereeks van de voorbije maanden. Ditmaal werd middenmotor Sombeke met 2-1 opzij gezet waardoor YB een kloofje heeft geslagen met de nummer 4 in de rangschikking.

* Voetbalmicrobe laat good old Walter Engels niet los.
Door toeval (vrienden wiens zoontje bij Zaffelare voetbalt) was ik zaterdag ll. Aanwezig tijdens de U11-wedstrijd op de Freethiel tussen Waasland-Beveren en Zaffelare. Tijdens de wedstrijd had ik mij al de bedenking gemaakt de stem van Walter Engels als coach van de Beverse voetballertjes te hebben herkend (dat Aantwaarps accent heeft hem al meermaals verklikt), maar ook weer snel die gedachte verdrongen met het idee “zal wel niet, want wordt toch een dagje ouder. Niks daarvan ! Na afloop van de wedstrijd die overigens door zijn gastjes op de valreep met 3-2 werd gewonnen, stapte Walter in de hem gekende en typisch enthousiaste stijl op mij af. Voetbal, hij zal het nooit zelfs ook maar een beetje kunnen los laten en gelukkig maar, want figuren als Walter Engels zullen onlosmakelijk met KSK Beveren geassocieerd blijven worden en die link zetten we voor geen geld van de wereld op het spel.

* Zie het hier nog niet meteen gebeuren.
Bij het beluisteren dit weekend van de wedstrijd tussen Barcelona en Deportivo op Sport1 van CanalDigitaal Nederland, stelde de onverbeterlijke verslaggever Sierd De Vos voor om wie een extra computerscherm bij de hand had, maar eens moest surfen naar www.sport.es en daar op zoek te gaan naar een kort filmpje waarop te zien is hoe een 9-jarig blind jongetje (Ik dacht Mamadou genaamd) de selectie van Barcelona mocht betasten en aan de hand van bv. het kapsel de spelers kon herkennen. Dat er in een wereldclub als Barcelona na 3 opeenvolgende nederlagen (tweemaal Real Madrid en Milan) toch nog tijd wordt gemaakt voor zulke menselijke alledaagse realiteit, is toch fantastisch. Kan mij niet voorstellen dat er pakweg bij Anderlecht tijd zou worden uitgetrokken voor dergelijke goede doel initiatieven.

PVW.