StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* KSK Beveren heeft toch een vertegenwoordiger in de kwartfinales van de CL.
Zelfs nu Champions League en Europa League stilaan in de eindfase komen, blijft KSK Beveren in beide bekertornooien vertegenwoordigd. Artur Boka en Stuttgart maakten een eind aan een weliswaar knappe Europese campagne van Genk en dinsdagavond had ook Emmanuel Eboué met Galatasaray rede voor een feestje na 2-3 winst in Schalke.
En wat de tweede 8ste finale van dinsdagavond betreft in de Champions league, Messias Messi heeft de kankeraars eens lekker de mond gesnoerd, of moet ik de huidige “kom op tegen kanker-campagne indachtig” zeggen dat Leo zijn tong heeft uitgestoken gisterenavond ?
Met 2 weergaloze goals heeft het Argentijnse wonderkind de critici lik op stuk gegeven.
Natuurlijk is Barca al enkele wedstrijden niet in zijn gebruikelijk buitenaardse doen en raakte het in Milan niet eens in de zestien van de thuisploeg, maar laat dat nu juist het menselijke en geloofwaardige aspect van deze mindere periode vormen.
Dat de hele ploeg de 4-0 opdroeg aan zijn zieke coach Villanova is prachtig, maar er is ook nog Eric Abidal die maar moeizaam herstelt van een levertumor. Alleen al omwille van die dramatische gebeurtenissen was ik dinsdagavond bijzonder opgezet met de qualificatie van de Catalaanse club.

* Optie Belhocine gelicht.
De Fransman Karim Belhocine die in april 35 wordt, werd door Waasland-Beveren beloond voor zijn zeer degelijk seizoen. Zijn optie werd gelicht waardoor we Belhocine ook volgend seizoen hopelijk vaak in de basis zullen terugzien, want afgelopen weekend tegen Beerschot ontbrak Karim met een blessure en ik heb toch meerdere mensen horen opmerken dat de defensie daardoor een stuk onzekerder acteerde.
Nu de onderhandelingen met Glen De Boeck naar wens verlopen en wellicht morgen donderdag knopen worden doorgehakt, lijken een aantal bepalende spelers waaronder Colin Coosemans, geneigd ook hun lot langer aan Waasland-Beveren te verbinden.
Eerstdaags zit de club ook rond de tafel met Anderlecht over de mogelijkheden met Sterckx en Aoulad met het oog op volgend seizoen. Voor beide jongens is het een lelijke streep door hun rekening dat zij omwille van een blessure haast zeker in play-off II weinig aan spelen zullen toekomen.

En er is nog wat nieuws te rapen van gewezen KSK Beverenspelers. Yannick Aerts is goed gezien bij de buren van Sportkring Sint-Niklaas en mag er nog 2 seizoenen langer blijven. Yannick krijgt vanaf volgend seizoen het gezelschap van Matthias Geldhof die van derdeklasser Bornem overkomt en eveneens een Bevers verleden heeft.
Sam De Munter speelt met ingang van volgend seizoen voor vierdeklasser Eendracht Zele dat eerder ook al Nathan D’Haemers wist binnen te halen.
Bart Selleslags ziet zijn eerste doelman Yoerie De Wilde vertrekken in Berchem.
Yoerie heeft gekozen voor de huidige leider in eerste provinciale Oost-Vlaanderen, nl St.-Gillis-Waas.

* Een jonge vrouw hebben is geen garantie dat de partner ook nog van geest heeft is.
In Extra Time van maandagavond liet Frank Raes zich weer eens van zijn beste kant zien.
In, zo mag ik toch aannemen Vlaanderens meest bekeken sportprogramma na Stadion, was Zulte-Waregemverdediger Davy De fauw (ja, fauw schrijft wel degelijk met een kleine letter, want één van zijn voorvaderen had waarschijnlijk te veel gedronken bij de aangifte van een geboorte) de gast. Raes wou zijn centrale gast wat schouderklopjes geven door te stellen dat hij als verdediger al driemaal had gescoord dit seizoen, maar Davy moest Frank corrigeren en er hem op wijzen dat hij tot nu toe 5 assists had gegeven. Dat noemen ze pas afgaan ! Wellicht volledig de kluts kwijt omdat Bossie een keertje niet in de studio zat, probeerde hij de lapsus nog in de schoenen van een medewerker te schuiven. Als men Frank had gevraagd hoeveel stoeltjes de supporters van Beerschot op de Freethiel hadden afgebroken, zou hij er geen 3 naast hebben gezeten hoor, maar dat is dan weer het voordeel om lid te zijn van de Rattenfamilie. Frank mag fier zijn op zijn jonge vrouw Cat Luyten, maar ik heb de indruk dat die ervaring hem meer kwaad dan goed doet.

In diezelfde uitzending van Extra Time werd ook even teruggekomen op de lichte strafschop die op Badash werd gemaakt. Licht, dat gaf ook Philip Joos toe, maar diezelfde Joos was van mening dat een paar minuten eerder een vergelijkbaar vergrijp tussen dezelfde hoofdrolspelers onbestraft was gebleven met het bekende optelsommetje tot gevolg.

PVW.