StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* D’Ulivo blijft dubbel zo lang als De Boeck.
Vandaag, en dat is toch iets eerder dan verwacht, hebben Waasland-Beveren en Glen De Boeck een akkoord bereikt om ook volgend seizoen de handen in mekaar te slaan. Deze al bij al vroege deal is voor de betrokken partijen een goeie zaak.
De Boeck heeft het voorbije half jaar bewezen MET DEZE GROEP resultaat te kunnen spelen en dat is zowel de verdienste van Glen als uiteraard van de spelersgroep zelf.
Voor het bestuur betekent deze contractverlenging dat het nog voor de bal een eerste omwenteling heeft gemaakt in play-off II, het al meteen aan de slag kan qua samenstellen van de kern voor volgend seizoen. Dat het hierbij indien nodig zijn oor te luisteren kan leggen bij de trainer, kan een nuttig instrument zijn. En nu maar afwachten of ook de spelers hun duit in het zakje doen, want die lieten zich de afgelopen dagen wel eens ontvallen dat een verlengd verblijf van De Boeck een bepalende factor is. Zou het bestuur dat kunnen afleiden aan hun gematigde looneisen ?
Twee spelers hebben alvast niet gewacht op het jawoord van De Boeck. De optie van Belhocine werd begin deze week gelicht en woensdag raakte bekend dat Cédric D’Ulivo 2 seizoenen langer op de Freethiel blijft. De middendertiger Belhocine kwam, net zoals zoveel spelers, rijkelijk laat toe tijdens de voorbereiding, maar die achterstand heeft hem in de daaropvolgende maanden geen parten in negatieve zin gespeeld.
De contractverlenging van D’Ulivo is een schitterende zaak voor de club. Zowel met Dirk Geeraerd als met Glen De Boeck was het niet meteen liefde op het eerste zicht, maar nadat beide coaches de Fransman een keertje aan het werk zagen in een competitiewedstrijd, groeiden speler en trainer snel naar mekaar toe. Uitstekende voetballer die Cédric D’Ulivo met ongetwijfeld nog ruimte voor een stuk progressiemarge.

Wat Sterckx en Aoulad betreft is er weinig nieuw onder de zon. Beide door Anderlecht verhuurde spelers hadden een optie in hun overeenkomst en wanneer WB alshetware morgen deze optie licht, is de zaak beklonken. Dat het hiermee misschien nog even wacht heeft vermoedelijk te maken met het feit dat het hoopt in play-off II beide voetballers nog eens aan het werk te zien. Deze manier van werken geeft mij alvast een goed gevoel en schept vertrouwen naar volgend seizoen toe. Het kan niet genoeg worden onderstreept dat mensen als Dirk Poppe en Hennie Van Gijsel wiens bevoegdheid het aan- en verkoopbeleid betreft, schitterend werk presteren. En uiteraard heeft een gebrek aan ervaring op het hoogste niveau hun aanvankelijk parten gespeeld, maar het pleit voor beide personen dat zij zich niet te beroerd voelden dat ook toe te geven en in het belang van de club acuraat hebben gehandeld zoals in het geval van Cohen, Van Hemert en De Silva (al was de situatie van de laatste enigzins verschillend). Lessen trekken uit het verleden, het is een fantastische eigenschap waarover helaas slechts een minderheid beschikt.

PVW.