StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Enkele snelle bedenkingen bij de contractverlenging van De Boeck.
Op Radio1 donderdagavond om 17.45 uur zat er een kort stukje met Glen De Boeck na zijn akkoord met WB om samen een seizoen langer door te gaan. Voor alle duidelijkheid : ik vind het een schitterende zaak voor de betrokken partijen dat er een overeenkomst uit de bus is gekomen, want dat het meteen klikte tussen Glen en de spelersgroep (de uitschuiver in de beker thuis tegen Oostende niet meegerekend) was snel duidelijk. En De Boeck zette ook in daden om wat hij graag veranderd zag, nl proberen te voetballen vanuit een goeie organisatie en met frisse hoofdjes volgt de rest wel vanzelf. Daarin is De Boeck met glans geslaagd en dat verdient een groot compliment en laat voor de supporters het beste verhopen voor volgend seizoen.

Als ik Glen zo lees en hoor over zijn verlengd verblijf heb ik echter de indruk dat het niet met volle goesting is, maar dat kan uiteraard ook een foute interpretatie van mij zijn.
Als eerste rede en misschien juist daarom de belangrijkste voor zijn blijven, stelt De Boeck dat hij zijn spelersgroep met wie hij op korte tijd iets moois heeft opgebouwd, niet in de steek kon laten. Pas daarna een knipoog naar het bestuur van WB als bedankje dat hij de kans kreeg om weer als trainer van een eersteklasser aan de slag te gaan. Mis ik daar niet een dankwoordje voor de supporters die als een hecht blok achter de ploeg zijn blijven staan en op verplaatsing massaal de ploeg steunden.

Over de duur van het contract valt ook wel wat te zeggen, maar mijn bedenkingen berusten voor een stuk op onwetendheid. Ik vind 1 jaar inderdaad nogal krap, maar beloven wat men niet kan nakomen, dat is in het verleden op de Freethiel wel eens vaker fout gelopen.
Bij de fusie stelde de clubleiding een driejarenplan op waarin de club wilde promoveren. Verbluffend dat het die doelstelling al na 2 jaar bereikte. Afgelopen seizoen was het streven poule III te ontlopen en ook dat werd al bij al (ja ook wel een beetje buiten verwachting) relatief vlot gerealiseerd. Nu lees ik dat de club een stabiele middenmotor nastreeft, maar wat ik mij afvraag is of daar een plan bijhoort en hoe dat er uitziet. Maar vooral, als men zoveel vertrouwen in De Boeck heeft (waarschijnlijk veel meer vertrouwen dan centen), wordt dan niet overwogen met Glen over een toekomstplan op iets langere termijn te praten ?
Waregem en Beveren zijn provincieclubs die een vergelijkbare fantastische geschiedenis hebben en zou het niet geweldig zijn dat Waasland-Beveren naar het voorbeeld van Zulte-Waregem, ook een toekomstplan uitwerkt dat verder gaat dan het eerste elftal. Is er met De Boeck iets mogelijk zoals met Franky Dury ? Natuurlijk zal dat de club geld kosten, maar zo’n strrategie moet toch te overwegen zijn indien men deze club de toekomst gunt die ze verdient.
Tot slot : Glen De Boeck was wel wat teleurgesteld over dat eenjarig contract, maar uiteindelijk heeft hij het gedaan omdat hij overtuigd is van “eigen kunnen”.
Klinkt heel zelfzeker, maar als spelers, club en supporters er beter van worden lig ik daar niet wakker van. Of zou Glen op een jaar bij WB meer kunnen verdienen dan elders in 2 seizoenen ? Grapje Glen, want onze manager is er eentje die een hekel heeft aan het zien van een lege kas en daar kunnen zelfs doorwinterde gewezen profvoetballers niet tegenop.

PVW.