StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Theunis en Lambrichts in het Waasland.
Zaterdag jl op de begrafenis van Mevrouw Lucienne Vleesschouwer (moeder van voorzitter Melchior Roosens en schoonmoeder van Hennie Van Gijsel), zat de kerk van Haasdonk afgeladen vol. Zitten was er voor velen niet bij, want daarvoor waren er ruim onvoldoende stoelen. Onder de aanwezigen o.a. de Limburgers Paul Theunis en Paul Lambrichts met hun respectievelijke echtgenote Nicole en Marina. Eveneens van de partij was de huidige topscoorder van de tweede klasse Hervé Onana, maar dat hoeft niet te verwonderen aangezien Hervé geruime tijd bij de familie Roosens inwoonde toen die bij RS Waasland en Waasland-Beveren voetbalde. Ook de volledige technische staf van WB onder leiding van trainer Glen De Boeck, was van de partij.

* Van het weekendoverzichtje in de lagere reeksen onthouden we wederom een knappe overwinning van YB Beveren. Ditmaal werd in Belsele met 1-4 gewonnen.
In derde klasse A blijven de verrassingen zich week na week opstapelen. Leider Rc Mechelen met Pister aan het sportieve roer, verloor kansloos met 3-0 bij Wadi Degla (tot voor kort ook gekend onder de naam Turnhout). Eerste achtervolger Hoogstraten verloor thuis van Rupel Boom met 0-1 en heeft met een wedstrijd tegoed nog 5 punten achterstand. Bornem won verrassend, maar knap met 2-4 in Koksijde. Jan Ceulemans zag zijn contractverlenging bij Cappellen niet gehonoreerd met puntgewin na 1-0 verlies bij Geel-Meerhout.

* Kampioen zag kampioenen aan het werk.
Een nieuwe fantastische prestatie van ons bestuurslid Danny Michiels.
Afgelopen zondag 17 maart nam Danny deel aan de marathon van Barcelona en gezien zijn voorgeschiedenis mag dat een klein wondertje heten. Na een zware, maar perfect verlopen voorbereiding van 13 weken, waren de voortekenen om in Barcelona een nieuwe persoonlijke besttijd neer te zetten, bijzonder gunstig. Een tweetal weken geleden echter sloeg het noodlot toe, want Danny kon zoals zovelen evenmin ontsnappen aan het griepvirus. Gevolg : een weekje gekluisterd aan zijn bed en een weekje in de zetel. Een uiteraard allesbehalve ideaal scenario om aan een marathon te beginnen, maar omdat zijn hotel was vastgelegd en Danny ook tickets voor Barcelona-Rayo Vallecano had gereserveerd, ging de trip toch door onder het motto : deelnemen is belangrijker dan het verbeteren van een persoonlijk record.
Zondagmorgen verscheen Danny dus aan de start en daar heeft hij geen spijt van gehad, want zijn ervaring was overweldigend. Ongezien, want over het hele parcours stonden de mensen in dikke rijen aan te schuiven om een glimp van de sportievelingen op te vangen. Na 3 uur en 41 minuten bereikte Danny de aankomst en gezien de omstandigheden waarin hij aan het vertrek kwam, is dat een uitstekende tijd. Gefeliciteerd Danny met deze geweldige prestatie, maar écht verschieten doen we niet meer zo snel van U.
’s Avonds was Danny al voldoende gerecupereerd om die andere kampioenen aan het werk te zien. Messi, Ignesta, Villa en co live aan het werk zien, het is een voorrecht dat weinigen is gegeven en hij zag ze nog schitteren ook. De lat hield Messi van een zoveelste hattrick, maar deze aangename wedstrijd werd toch vlot met 3-1 gewonnen door de thuisploeg.
Wat een mooi welkomstgeschenk van de spelers van Barcelona voor coach Villanova die na een drietal maanden intensieve behandeling tegen kanker, eind deze week zou terugkeren uit de USA.

PVW.