StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Loting play-off II kent evenwichtig verloop.
Zaterdag raakte de samenstelling van de 3 play-off groepen bekend en maandag werd werk gemaakt van het speelschema. Wat de groep betreft waarvan Waasland-Beveren, KV Mechelen, Charleroi en OHL deel uitmaken, mag gerust van een evenwichtige loting worden gesproken. WB begint in OHL op 30 maart en eindigt op de Freethiel tegen de ploeg van Ronny Vangeneugden op 4 mei. Wie van WB of Charleroi een rol van betekenis wil spelen, wordt op 13 april in Charleroi en 20 april in Beveren duidelijk gemaakt.
Tussendoor (6 april op de Freethiel) en 27 april Achter de Kazerne, zal WB net zoals in de reguliere competitie trachten favoriet KVM pijn te doen.

Om de strijd een beetje levendig te houden, is het zaak voor WB om te starten met minstens een 3 op 6 (of meer). Beginnen bv. met 1 op 6 zou rampzalig zijn voor de resterende 4 wedstrijden en extra vervelend is dat de entourage bij het overwegen om een nieuw abonnement aan te schaffen, dikwijls wordt beïnvloed door de resultaten van de laatste wedstrijden van het seizoen daarvoor. Als die dus tegenvallen wordt over het bereiken van onze doelstellingen in dit seizoen, straks in juli met geen woord meer gerept en dat zou toch jammer zijn.

Maar supporters zijn uiteraard ook snel beïnvloedbaar. Het volstaat dat er in de voorbereiding enkele goeie resultaten worden geboekt of dat door toedoen van De Boeck enkele spelers van het kaliber Remacle worden overtuigd naar de Freethiel te komen, om hun mening te herzien.
Vreemd, want geen van deze beide factoren bieden ook maar de geringste garantie op een degelijk seizoen. Laten we daarom niet te vlug van stapel gaan en hopen op een genietbare play-off campagne. Ik geloof niet dat het gros van de supporters van Waasland-Beveren zwaar ontgoocheld zullen zijn als het seizoen eindigt na speeldag 6 op 4 mei.
Die ontgoocheling zal er wel degelijk zijn indien zij aan deze nacompetitie een wrang gevoel zouden overhouden, nl een gevoel van : “ze hebben er niet alles aan gedaan”.

PVW.