StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Oude bekenden bij Brugse beloften.
Een goeie week geleden verloren de beloften van WB fors van Club (ga de cijfers niet meer herhalen). Kan een keertje gebeuren vind ik en als men er uiteindelijk iets van opsteekt, zit er zelfs een positief kantje aan. Waarom wil ik nu per se op deze wedstrijd terugkomen ? Geen idee of ze hebben meegespeeld, maar van vriend Rudy Beck vernam ik dat bij de Brugse beloften 2 voetballers rondlopen die een rechtstreekse en onrechtstreekse band met de Freethiel hebben. Tom Paquet is een Bevers jeugdproduct en Obbi Oulare is de zoon van de grote (en dan bedoel ik niet enkel qua gestalte) Souleymane die in Beveren bekendheid verwierf en daarna enkele jaren schitterde in Genk en er kampioen werd.

* YB Beveren verliest topper.
Een topper verliezen is nooit leuk, maar het impliceert sowieso wel dat men zelf ook bij de top hoort en dat is het geval voor YB Beveren. Afgelopen weekend werd de opmars van YB onderbroken op het veld van de onbetwiste leider Tielrode. De thuisploeg won met Arsenal-score (1-0) van de nummer 3 uit Beveren.

In derde klasse A was er de wekelijkse portie verrassingen. Lijstaanvoerder Rc Mechelen raakte thuis niet voorbij Geel-Meerhout en omdat Hoogstraten vlot met 1-4 won, staan beide ploegen weer zij-aan-zij op kop. Dat Berchem al even vlot in Bornem kwam winnen is misschien geen verrassing, maar zal toch extra deugd hebben gedaan bij Berchem-coach Bart Selleslags die een zeer keurig parcours aflegt met de Rooi-ploeg. Weet niet of er nog een prijs inzit voor Berchem dit seizoen, maar als promovendus kan de combinatie Selleslags-Berchem alvast terugblikken op een zeer succesvol jaar.
En sinds Jan Ceulemans zijn contract verlengde bij Cappellen, gaat het van kwaad naar erger. Nu werd in Cappellen met 1-3 verloren van Temse.

In tweede klasse blijft Sportkring Sint-Niklaas in strijd om degradatie te ontlopen en alleen al omdat daar heel wat jongens zitten die ofwel een verleden bij Beveren of bij Waasland hebben of zelfs bij beiden, hoop ik eigenlijk dat het lukt voor onze buren. Het 1-1 gelijkspel in Boussu Dour is in ieder geval sterk.

PVW.