StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Of hoe minder goeie herinneringen met de tijd deugd kunnen doen.
Woensdagavond tijdens de rust van de bekerwedstrijd tussen Cercle en Kortrijk, werd de klok 28 jaar geleden terug gedraaid in de tijd. Dat jaar speelde en won Cercle Brugge voor het laatst een bekerfinale en ja hoor, tegenstander in het Astridpark toen was SK Beveren. Kort voor deze bekerfinale was er het Heizeldrama waardoor de beide finalisten in het stadion van Anderlecht werden onder gebracht.
Alhoewel reeds lang geleden, kan ik mij deze finale nog herinneren alsof het gisteren was. SK Beveren was de grote favoriet, kwam ook met een strafschop na fout op Kusto op voorsprong, maar in de slotfase probeerde Geert Brouckaert het met een fopduik en de nochtans ervaren scheidsrechter Ponet liep in de val waardoor de al even ervaren Paul Courant voor de 1-1 eindstand kon zorgen. Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen en het was de altijd goedlachse Limburger Paul Lambrichts die de lat en de Beverse supporters het heel benauwd deed krijgen.
Die nare herinnering van toen, gaf woensdagavond bij het volgen van de korte reportage aan de rust, toch weer een fantastisch warm gevoel. Vooral ook de respectvolle manier waarop de geïnterviewde Paul Courant over Lambrichts en Beveren sprak, deed mijn Beverenhart een versnelling hoger schakelen. Er is bijna geen voetbaluitzending op televisie mogelijk of ergens valt de naam van Beveren of wordt de link gelegd naar. Wat een instituut is deze club toch geweest !

* Cavens en Cruz mogen WB verlaten.
Het zijn soms korte berichtjes in de media, maar afscheid nemen van spelers/mensen is nooit een pretje. Natuurlijk is een voetbalclub tegenwoordig geen instelling meer waar spelers omwille van bewezen diensten nog even tijd krijgen om hun “oude” dag (als voetballer toch) rustig voor te bereiden. Wat Daniël Cruz betreft ligt dat misschien iets gemakkelijker, want de 31-jarige sympathieke Argentijn heeft door aanslepend blessureleed slechts af en toe staaltjes laten zien van zijn ontegensprekelijke voetbalklasse. Niemand die daar overigens aan twijfelde, maar uitgerekend door zoveel pech bleef het rendement van Cruz te laag en is het weinig zinvol met hem door te gaan.
Het afscheid van Jurgen Cavens is eveneens een begrijpelijke zaak. Jurgen is er 35 en worstelt al een tijdje met het niveau eerste klasse, maar desondanks bleef hij zich voorbeeldig inzetten op en naast het veld. Toch hou ik er aan Cavens te bedanken voor het naar eerste klasse brengen van Waasland-Beveren. Zijn inbreng voor deze club toen hij aan de winterstop naar de Freethiel kwam, was onevenaarbaar. Ik durf gerust stellen dat Jurgen en in mindere mate Radzinski, de hoofdverantwoordelijke is geweest voor de promotie. Uiteraard was het bereiken van de JPL het werk van de hele groep, maar verhoudingsgewijs moet de inbreng van Cavens enorm hoog worden ingeschat. Bedankt Jurgen voor zoveel engagement en misschien zit er opnieuw een hereniging met Snellie in.

PVW.