StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB KLIMAAT VOOR VOLGEND SEIZOEN BEPALEN.

Vanavond opent WB zijn play-off II-campagne in het Leuvense stadion Den Dreef. Persoonlijk heb ik niet echt het gevoel dat dit op het eerste zicht verplicht nummer al echt leeft bij de Wase fans. Enerzijds een beetje begrijpelijk omdat het hoofddoel (behoud) werd verzekerd en het nagenieten van die stunt nog niet helemaal is uitgewerkt, maar anderzijds is het zaak om het klimaat naar volgend seizoen toe, zeg maar de abonnementenverkoop en voorbereiding, gunstig te stemmen door nu een degelijk figuur te slaan in deze minicompetitie.

De voorbije dagen verschenen in de kranten hier en daar wat berichten over spelers die na afloop van dit seizoen Waasland-Beveren mogen verlaten. Persoonlijk had ik daarbij de namen van Farssi en Shish liever niet gezien, maar ik ben ervan overtuigd dat De Boeck wel iets achter de hand heeft alvorens groen licht te geven aan beide jongens. Wat mij benieuwd is of Glen nog een beroep zal doen op de professionele ingesteldheid van Farssi en Shish, want die kwaliteiten mogen we beide technisch zeer onderlegde voetballers toch wel toemeten.

Verder is en blijft het gissen aan welk soort wedstrijden we ons in play-off II mogen verwachten. Omdat het een kleinschalige competitie is, kan elk puntverlies dat op de eerste speeldag wordt geleden, fataal zijn. In de reguliere competitie verloor WB zwaar met 5-2 aan Den Dreef, maar die score kreeg pas in de slotfase gestalte.

Patrick Van Wesemael.