Net als in Charleroi 2 weken geleden op de laatste speeldag van de reguliere competitie, heeft Waasland-Beveren zaterdagavond tegen OHL niet het minste rendement gehaald uit een bijna voortdurend veldoverwicht. Zo voetbalde het in de eerste helft 58 procent balbezit bijeen, maar was het de thuisploeg die met een 1-0 ruststand naar de thee mocht dankzij een knap doelpunt van Allesandro Cerigioni na 27 minuten spelen. Een paar minuten daarvoor was een fraaie combinatie met Sonck als aangever en Rowell als beul van dienst, op de paal uiteengespat. OHL was nochtans aan de wedstrijd begonnen met een verschroeiend offensief, maar dat leverde gedurende een tiental minuten veel dreiging op, maar Coosemans werd daarin nauwelijks aan het werk gezet. Daarna liet, of moest de thuisploeg het initiatief aan WB laten, maar net als in Charleroi resulteerde dat in hoofdzakelijk plezante pakkertjes voor de doelman, noem het opwarmertjes.

In de tweede helft wijzigde het spelbeeld amper. Beveren wederom het vaakst bij de bal, maar OHL bezat de efficiëntie en dat werd vroeg na de pauze bekroond met de 2-0 van Chuka. In de wetenschap hoe moeilijk WB het heeft om tot scoren te komen, mochten de boeken dus al snel toe. Opnieuw dreigde cijfers op het scorebord te belanden in de orde van de competitiewedstrijd toen het 5-2 werd, maar gelukkig liep het ditmaal niet zo’n vaart. Dehondt tilde de tussenstand nog wel naar 3-0, maar in het slot gaf Stijn De Smet de eindstand een wat vriendelijker aanzien en helemaal in de blessuretijd zorgde de ingevallen Badash nog bijna voor de aansluitingstreffer.

Nu groepsfavoriet Mechelen Achter de Kazerne niet voorbij een alweer taai Charleroi geraakte, mag gerust van een gemiste kans voor WB worden gesproken, want er zat zeker meer in aan Den Dreef. Bizar dat een ancien als Sonck aan de aftrap verscheen en bv. niet Gustje Da Silva. Tof dat Shish mocht spelen, want dat lijkt niet echt het maatje te zijn van De Boeck. Spijtig ook dat een creatief geïnspireerde voetballer als Farssi naar een andere werkgever op zoek mag gaan. Indien WB nog wat van zijn play-off II-campagne wil maken, moet het zaterdag de volle pot pakken tegen KV, maar dan is er ongetwijfeld meer vuurkracht en diepgang nodig en mag het breiwerk wat mij betreft voorlopig voor een tijdje in de koelkast.