StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Is Cavens op weg naar Ceulemans ?
Vorige week raakte bekend waar de meesten al een tijdje van uitgingen, nl. dat Jurgen Cavens onze club zou verlaten na afloop van dit seizoen. Dinsdag stond in een aantal kranten te lezen dat Cavens en derdeklasser Cappellen niet weigerachtig zouden staan tegenover mekaar. Als die toenadering concreet wordt, is het voor Jurgen een beetje thuis komen bij Cappellen, want voorlopig vindt hij er zijn gewezen ploegmaats Vermeerbergen, Verbiest en Snelders terug. Wat onze ex-peter van Den Belly’s betreft is er nog geen duidelijkheid over zijn toekomst. Kristof staat op een kruispunt in zijn carrière waar het kiezen is tussen een iets verlengd voetballeven of voluit gaan voor de toenemende verantwoordelijkheid die zijn drukke beroepsbezigheden meebrengen.

* Proficiat WB Sinaai Girls.
Zondag ll. toen Vlaanderen in de ban was van zijn gelijknamige Ronde (het was ook Pasen), stonden in Tubeke (dat veld ligt het Wase voetbal echt niet), Anderlecht en de WB Sinaai Girls tegenover mekaar in de bekerfinale van het vrouwenvoetbal. Tijdens de verlengingen (in de reguliere 90 minuten vielen er geen goals), scoorde Anderlecht driemaal waardoor het uiteindelijk nog met ruime cijfers de beker van België won. Omdat men nooit in een bekerfinale geraakt zonder een mooie serie neer te zetten, past het “onze dames” een dikke proficiat te wensen met het afgelegde parcours. Niet eens zo lang geleden hoopte WB het op datzelfde terrein van Tubeke de verlengingen te halen in de testwedstrijd tegen Bergen, maar kort voor tijd strafte Timmermans toen een foutje van Masureel af waardoor Mons promoveerde en WB met een kater terug afzakte naar de Beverse markt, maar dat feestje mocht er ook zijn hoor !

* Overzichtje lagere reeksen.
YB Beveren was tijdens het Paasweekend vrij en behield zijn keurige derde plaats in de rangschikking, weliswaar op ruime afstand van Tielrode.
In derde klasse A speelde Bornem knap 0-0 gelijk in Turnhout. Laat Turnhout thans de hekkensluiter zijn in de reeks, het zette de voorbije weken een geweldige opmars in die mits winst tegen de Klein-Brabanders, voor het eerst een niet-rechtstreekse degradatieplaats had opgeleverd. Het duel tussen Bart Selleslags en Jan Ceulemans (Berchem-Cappellen) eindigde met 1-2 nipt in het voordeel van de bezoekers.
Bovenaan was het weer stuivertje wisselen. Door het verlies van Rc Mechelen in Deinze en de winst van Hoogstraten tegen Rc Waregem, neemt de ploeg van Regi Van Acker opnieuw 3 punten voorsprong.

PVW.