StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Fandag en galamatch niet op dezelfde dag.
Fandagen en de Freethiel, het was in het verleden en is dat nog steeds, geen echt geslaagd huwelijk. Ondanks de vele goede intenties en inspanningen, blijft het moeilijk om de massa voor een dergelijk evenement naar de omgeving van het Stadionplein te lokken. Het aantrekken van een aantrekkelijke tegenstander om de fandag mee te besluiten wordt al jaren gesuggereerd als eventuele oplossing, maar dat stuitte in het verleden op zowel het negatief advies van de ordediensten als op verzet bij de organisatoren met het oog op het garanderen van de veiligheid.

Op zaterdag 20 juli heeft Waasland-Beveren zijn jaarlijkse fandag ingepland en nu reeds wordt keihard gewerkt aan het samenstellen van een hoogdag voor de supporters waarbij het enkel nog hopen is op het fiat van de weergoden.

De dag voordien, op vrijdag 19 juli dus, staat een galawedstrijd op het programma tegen een tegenstander met het nodige aanzien, maar zodra alles op papier staat zal pas de naam van deze ploeg worden bekend gemaakt. De competitiestart in de Jupiler Pro League is dan voor een week later, nl. het weekend van 26, 27 en 28 juli.

PVW.