StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB ALLES OF NIKS.

Het is nog vroeg, maar als je het mij vraagt moet WB zaterdag voor de volle inzet gaan of play-off II is afgelopen voor wat betreft onze kansen om als groepswinnaar uit de bus te komen. Uiteraard zullen de resterende 4 wedstrijden voor clubleiding en coach nog wel hun belang hebben met het oog op uitproberen van bepaalde zaken voor volgend seizoen, maar of daar het gros van de supporters nog warm voor loopt, valt te betwijfelen. Natuurlijk is er het mooi gebaar van het bestuur om de bijkomende 3 wedstrijden van play-off II gratis aan te bieden voor de abonneehouders, maar wedstrijden zonder belang spreken nu eenmaal minder tot de verbeelding.

Het onnodig verlies bij OHL het voorbije weekend was toch een ontgoocheling. Op het openingskwartier na, waren de gastheren in het restant van de eerste helft, de onderliggende ploeg. Waasland-Beveren deed echter zo bitter weinig met dit overwicht (net zoals in Charleroi op de laatste speeldag), dat het wat moedeloos overkomt. Veel balbezit is prettig omdat de tegenstander dan alvast niet gevaarlijk kan zijn, maar wanneer alles te voorspelbaar wordt, dreigt saaiheid en ontmoediging. Ondertussen is het alweer van 8 december vorig jaar geleden dat WB buitenshuis nog eens een driepunter scoorde (0-2 winst in Gent) en dat moet dringend beter.

Het hoopvolle aan de wedstrijd van aanstaande zaterdag is dat beide ploegen zichzelf nagenoeg kansloos maken indien deze confrontatie op een puntendeling zou eindigen en dat kan zowel voor WB als KVM in zo’n vroeg stadium niet het opzet zijn geweest van play-off II. Alle remmen los dus en bij de aanhoudende lage temperaturen zullen de aanwezigen niet kwaad zijn met wat extra vuurwerk. Met welke spelers trainer De Boeck voor die opwarmer wil gaan maakt mij weinig uit, als er maar gewonnen wordt en nu de druk van de ketel is, graag met het nodige spektakel.
Toegegeven : ik denk dat de teleurstelling over een eventuele uitschakeling na zaterdag, groter zal zijn in het Mechelse kamp dan in het Wase.

Patrick Van Wesemael.