StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg SONCK SOLLICITEERT MET DOELPUNT.

Ik was zelf niet aanwezig op de wedstrijd WB-KVM vanwege plezante verplichtingen in het Vlaams-Brabantse Bierbeek (bekend omwille van zijn prestigieus internationaal jeugdtornooi) en na de 1-0 winst van zaterdagavond had ik wel zin om er in te springen (de Bierbeek bedoel ik dan), maar daarvoor was de temperatuur een graad of 15 te laag.

Ik heb de partij op de ipad kunnen volgen en buiten het feit dat er blijkbaar weinig volk was, viel het mij op dat de bezoekers een overdonderend overwicht hadden in de eerste helft en dat de mannen van Glen De Boeck amper een doelkans die naam waardig bijeen konden voetballen. Dat KV niet met een voorsprong ging rusten had het enkel en alleen aan zichzelf te wijten omdat het zeer slordig omsprong met de laatste pass. Met de 0-0 ruststand mocht WB dus wel degelijk de vingers kruisen. Er was immers ook een dubieus strafschopgeval waarover de verslaggever na de rust vertelde dat de collega-journalisten het er over eens waren dat het een twijfelgeval was, maar dat het geel voor de speler van Mechelen overdreven was en dat het ook geen schwalbe was. Maar of het dan gewoon een penalty was, daar raakten ze het niet over eens.

Na de thee werd deze spektakelarme match zowaar nog een beetje boeiend (kon overigens niet slechter in de eerste helft) en dat kwam vooral door toedoen van het duo Sibum-Sonck dat in deze volgorde in de 50ste minuut voor de 1-0 had gezorgd. Overigens, afgaande op wat ik via de ipad hoorde, mochten zowel Sibum als Sonck op een niet onaardige match terugblikken. Vanaf het moment van de voorsprong kon WB zijn geliefkoosd spelletje spelen. Een achteruitleunende houding aannemen om de bezoekers uit hun hok te lokken en dan gokken op een goeie counter met De Smet en Remacle. Een paar keer was de 2-0 in de maak, maar evengoed waren de Maneblussers dichtbij de over 90 minuten bekeken verdiende gelijkmaker. En ja, ook WB kon nog een elfmetertrap claimen volgens diezelfde verslaggever waardoor beide ploegen zich een beetje tekortgedaan mochten voelen.

WB speelde een zeer efficiënte wedstrijd en dat moet men De Boeck wel nageven : hij kan echt een groep klaarstomen voor een resultaat. Play-off II zit er dus nog niet op voor WB. Integendeel, het doet plots weer helemaal mee en da’s leuk voor de nog volgende thuiswedstrijden. Na de wedstrijd (het moet omstreeks 22.45 uur geweest zijn), was er nog een leuk interviewtje op Sporza Radio met Wesley Sonck die zonder omwegen solliciteerde naar een contractverlenging voor 1 jaar en van mening was dat hij, indien hij van de trainer in de buurt van de zestien mag opduiken, nog nuttig kan zijn voor deze groep. Sonck vertelde eveneens dat Glen De Boeck tijdens de pauze had gezegd tegen de spelers dat zij meer moesten durven voetballen en niet enkel de klemtoon houden op de organisatie. Wesley vroeg zich verbaasd af waarom de spelersgroep die speelwijze niet vanaf de eerste minuten durfde te hanteren. Hij drukte daarenboven zijn erkenning uit voor Barak Badash als spits en begreep waarom die in normale omstandigheden de voorkeur kreeg op hem en het interview beginnen deed Sonck met te zeggen dat hij Remacle onze beste speler vond, maar hoorbaar stond Remacle heel stiekem mee te luisteren naar het interview. Sonck op zijn best in deze babbel op de radio en dan is het genieten hoor, want dat hij zich amuseert op de Freethiel, daar twijfel ik na dit interviewtje van zaterdagavond geen seconde aan. En ja, over die contractverlenging zei hij al op voorhand dat het niet zou afspringen op de centen waarop mijn gezelschap in Bierbeek repliceerde hem een goed voorstel te doen met bierbonnetjes.

Patrick Van Wesemael