StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* YB Beveren verliest subtopper.
De spelers van YB Beveren hebben vorige week blijkbaar te veel aan de Paaseieren gezeten, want afgelopen weekend verloren zij in eigen huis met 2-4 de topper tegen Bazel B. Daardoor wipt Bazel over de mannen van de Freethiel naar de derde plaats.
Leider Tielrode speelde 0-0 gelijk maar heeft nog 9 punten voorsprong op St.-Gillis Dendermonde.

In derde klasse A heeft Hoogstraten opnieuw het goeie ritme te pakken. Het won met 2-1, maar omdat ook achtervolger Rc Mechelen met trainer Thierry Pister vlotjes de maat nam van Temse ‘0-3), blijft de kloof met nog 4 speeldagen te gaan 3 punten.
Bornem en het Berchem van Bart Selleslags knoopten aan met winst en blijven hierdoor netjes in de linkerkolom.

In tweede klasse heeft Oostende zich tot de terechte kampioen van tweede klasse gekroond. Dikke proficiat aan Fredje Vanderbiest en zijn mannen waaronder gewezen WB’er Gertjan Martens, al had ik vanop afstand de indruk dat Gertjan geen echt vaste stek in de ploeg had. Er komt toch een mooie kampioenstitel op je palmares Gertjan en eigenlijk gun ik je dat van harte na de wat ongelukkige wijze waarop je WB diende te verlaten. En de supporters van WB kunne alvast met belangstelling uitkijken naar de publicatie van de nieuwe voetbalkalender, want een uitstap naar het Albertpark staat steeds met stip genoteerd bij onze supporters. Een dagje aan zee, het is nooit te versmaden. Als het maar niet met “met de trein naar Oostende wordt”, want na onze ervaring van een jaar geleden in Nieuwkerken zit ik daar in geen geval op te wachten en ik denk onze voorzitter Ronny Vanderbiesen evenmin.
Het Alberptparkstadion heeft de laatste tijd wel een akkoord gesloten met ploegen die promoveren. Wie keerde er vorig jaar nu ook weer terug met de promotie op zak uit Oostende?

PVW.