StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Op verzoek : Europees voetbal “zou” toch kunnen.
Ik heb woensdag nogal wat bezorgde reacties ontvangen van supporters die in de Gazet van Antwerpen hadden gelezen dat Waasland-Beveren de enige eersteklasser was die geen Europese licentie had aangevraagd. Vreemd, want zowel manager Poppe als een aantal spelers hadden in de kranten de voorbije dagen laten verstaan dat zij voluit wilden gaan voor groepswinst en meer. Enerzijds had ik er wat moeite mee om zulke taal te begrijpen, want het behoud veilig stellen was het grootste gedeelte van dit seizoen onze voornaamste bekommernis en dan komt het wat raar over als men plots de woorden Europees voetbal leest. Anderzijds moet het de ambitie zijn van elke sportman en iedere sportvereniging om iedere uitdaging te beginnen in de hoop en de overtuiging als winnaar uit de strijd te komen. Als daarenboven het play-offsysteem zo is bedacht dat het juist de bedoeling is om spanning te creëren en daarbij zoveel mogelijk ploegen te betrekken, moet men zich alshetware niet beschaamd voelen die ambitie luidop uit te spreken.
Daarom heb ik even mijn licht opgestoken in Beveren en wat ik daar heb vernomen is dat onze club in haar licentieaanvraag een akkoord van Westerlo heeft zitten om in geval van, onze Europese wedstrijden in ’t Kuipje af te werken. Op dat vlak is het Westelse Kuipje bijzonder geliefd, want nog een zestal andere eersteklassers flirten met het veld van Westerlo indien Europees voetbal onverwachts uit de bus zou komen. Het is misschien een klein stormpje in een glas water geweest, maar ik kan er inkomen dat supporters vooraf duidelijk willen weten wat de inzet is van een wedstrijd die zij volgen/bijwonen.

* Geweldig afscheidscadeau voor Eboué in de Champions League.
De kwartfinales van de CL zitten er op en het was de moeite. De klemtoon lag op dinsdagavond met de onwaarschijnlijke terugkeer van Dortmund in de wedstrijd tegen Malaga, maar ook gewezen KSKB’er Emmanuel Eboué zal met een goed gevoel uit de Cl stappen. Winnen tegen de Koninklijke uit Madrid in een belangrijk tornooi als de Champions League is een bijna zeldzaamheid, maar auteur zijn van een fantastisch doelpunt na een dito aanval, dat zijn beelden en herinneringen die ongetwijfeld bijblijven en wel eens vaker thuis op de dvd zullen worden afgespeeld. Zou Emmanuel overigens nog getrouwd zijn met zijn Luikse vrouw ?

* Robin Henkens wordt een WB-boy.
Dinsdag werd de komst bekend gemaakt van Robin Henkens naar de Freethiel. De 24-jarige middenvelder speelde de afgelopen 2 seizoenen voor KV Mechelen, maakte daarvoor een passage bij Lommel, maar kende zijn opleiding in de befaamde jeugdwerking van Rc Genk waar hij deel uitmaakte van een getalenteerde lichting. Het is die achtergrond en zijn jeugdige leeftijd die wellicht de voornaamste criteria zijn geweest om Robin naar de Freethiel te halen.
Van Henkens herinner ik mij dat hij dit seizoen een vliegende start nam. In de seizoensaanhef scoorde hij liefst 4 goals en dat is als middenvelder niet mis. Daarna zakte hij, net als zijn ploeg KV Mechelen, een beetje weg. De voorbije weken had Robin geen basisplaats meer, maar dat zou te maken hebben met het feit dat Henkens al eerder had aangegeven niet te zullen bijtekenen Achter de Kazerne. De komst van Robin Henkens naar de Freethiel is een goeie zaak, maar of hij kan bijdragen het niveau van de ploeg op te tillen, dat is zoals bij alle transfers onmogelijk vooraf correct in te schatten.

PVW.