StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Mea culpa, maar het misverstand is nu wel uit de wereld.
Het is een challenge die mij niet afschrikt, maar bijna dagelijks proberen wat nieuws over onze favoriete club te brengen om de band tussen supporters en club strak te houden, het is geen te onderschatten uitdaging. Gelukkig is “nieuws” in deze een groot woord, want het is gewoon mijn bedoeling om met allesbehalve wereldschokkende gebeurtenissen, zeg maar de dingen van alle dag, de supporter bij het clubgebeuren te betrekken en dankzij de onovertroffen Rudy Beck kunnen we het reilen en zeilen van onze jongens ook blijven volgen nadat ze de deur van de Freethiel achter zich hebben dicht getrokken. Kortom, de dagdagelijkse dingen zijn vaak de meest leuke om te weten en voor wie niet aan de kost komt op of rond de Freethiel, zijn die moeilijk te achterhalen.

Maar wat een omweg om tot die mea culpa te komen. Mijn toelichting bij het al dan niet hebben aangevraagd van een Europese licentie door Waasland-Beveren, heeft blijkbaar een positieve polemiek uitgelokt en dat was allerminst mijn bedoeling. Het goeie nieuws is dat deze polemiek tot de oplossing heeft geleid van het vraagstuk en dat was de bedoeling met dank aan Babs Mertens die via het forum reageerde. In mijn toelichting gisteren was ik al een beetje voorzichtig door te schrijven dat er een akkoord “zou” zitten met Westerlo in geval van, omdat ik ook al een vorm van lichte verontwaardiging had ontdekt bij mijn bron over het publiceren in GVA van het nieuws dat WB de enige club was die geen Europese licentie had aangevraagd. Ondanks die twijfels vond ik het toch mijn plicht dit zo te melden en het is jammer dat die info niet strookte met de waarheid. Toch ben ik van mening dat de club in deze beter en eerder had moeten communiceren om verwarring uit te sluiten. Wat voor zin heeft het als bv. een Stijn De Smet in diverse interviews verklaart dat WB in play-off II gemotiveerd zal zijn om voor dat Europees ticket te gaan, terwijl dat uit den boze is vanwege geen licentie aangevraagd. Zouden de spelers dit spel moeten meespelen hebben, of waren ook zij niet correct geïnformeerd ? Natuurlijk vind ook ik het belachelijk dat een club in volle degradatiestrijd ergens in februari moet beslissen of het een Europese licentie wenst aan te vragen, maar dat niet doen is evenmin een schande. De 6 play-off II wedstrijden kunnen toch ook perfect nuttig zijn om met het oog op volgend seizoen volop te experimenteren en gasten zoals Arne Van Den Eynde minuten te laten maken om ervaring op te doen.
Laten we daarom met plezier deze bescheiden polemiek ervaren als een storm in een glas water, want om eerlijk te zijn, op tal van andere vlakken doet de club echt wel haar stinkende best om goed te communiceren met de supporters. Bedankt aan iedereen die letterlijk en figuurlijk zijn stem liet horen, want samen staan we sterk hé gasten en samen, daar reken ik de club Waasland-Beveren graag bij !

PVW.