StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB PROFS MOETEN ALTIJD GAAN VOOR WINST.

Donderdag jl. werd het Europese raadsel ontkracht. Het bleef lang stil in Wase bestuurskringen, maar eergisteren lekte uit dat onze club geen aanvraag indiende voor een Europese licentie en dus in principe geen aanspraak kan maken op Europees voetbal indien het in mei op sportieve basis daar toch recht zou op hebben. Het blijft vreemd dat vrijdag in de kranten trainer De Boeck zelfs met een theorie uitpakt hoe hij het in Charleroi vanavond ziet. Zou hij echt niet beter weten of moet hij, net als zijn spelers, doen alsof zijn neus bloedt, Anderzijds kan ik mij niet voorstellen dat er in ons apenlandje geen achterpoortje zou bestaan om in laatste instantie alsnog iets uit de hoge hoed te toveren.

Maar al deze bedenkingen staan los van het feit dat er op de Freethiel een stelletje profs rondlopen die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt en die het aan zichzelf, de supporters, het bestuur en de andere ploegen uit de groep verplicht zijn hun sportieve taak te volbrengen. Bovendien lopen er wel nog wat gasten rond die in de grootste onzekerheid verkeren over waar zij volgend seizoen aan de slag mogen/kunnen. Misschien zitten er in de tribune in Charleroi de nodige scouts die liever met een zwarte stift positieve dingen noteren over de speler die zij komen bekijken dan met rood negatieve kanttekeningen te moeten maken. In dat verband is het zeer verheugend via de website van WB te merken dat Kristof Lardenoit in de kern zit vanavond. Zou er dan toch een mogelijkheid bestaan om Kristof op een waardige manier afscheid te laten nemen van de club die hij het grootste gedeelte van zijn voetbalcarrière trouw is gebleven ? Van mij mag het Glen !
Badash, Rowell en Da Silva zullen vanwege blessures sowieso vanavond noodgedwongen langs de kant moeten blijven.

Wat voor zinnigs kan men over de wedstrijd van straks vertellen als men weet dat op de laatste speeldag een maand geleden Charleroi slechts gedurende een kwartier het betere van het spel had, WB de resterende 75 minuten domineerde zonder aan echt uitgespeelde kansen te raken, maar er na 90 minuten een kurkdroge 3-0 eindstand op het scorebord stond. Maar De Boeck zou De Boeck niet zijn indien hij zijn team vanavond op dezelfde tandenloze manier zou laten afslachten. Wees er zeker van dat hij ditmaal een plannetje klaar heeft om het balbezit aan de tegenstander te laten en rekent op enkele gevaarlijke tegenprikken. Daarenboven mag van groepsleider Charleroi worden verwacht dat het initiatief neemt om zijn gunstige positie op groepswinst halverwege de kalender nog wat extra glans te geven.

Patrick Van Wesemael.