Als Glen De Boeck doelen stelt zit hij er meestal niet ver naast. Na de 3-0 pandoering op de laatste speeldag in Charleroi, voelde hij er weinig voor om zaterdagavond zijn ploeg op dezelfde kansloze wijze naar de slachtbank te laten leiden. En toch had de wedstrijd, vooral in de aanvangsfase, veel gelijkenis met de match van speeldag 30. De bezoekers uit Beveren waren het vaakste bij de bal, maar als de thuisploeg het even overnam was er meteen dreiging en moest Coosemans attent ingrijpen. Op slag van rust stak WB voor het eerst in de partij de neus aan het venster en hoe. Stijn De Smet vuurde een raket op doel af waarop de Griekse doelman van Charleroi geen schijn van kans had. Met de 0-1 stand aan de rust mochten de mannen van De Boeck alleszins niet mopperen.

Charleroi begon veel gretiger aan de tweede helft en enkele keren hing de gelijkmaker in de lucht, maar Coosemans toonde waarom WB toch maar moet overwegen die 100.000 euro op rekening van Club Brugge te storten. Maar ook Waasland-Beveren deed goed mee waardoor de wedstrijd zowaar een stuk aan spankracht won. Met het laatste kwartier in zicht en op een moment dat de Waalse storm leek over gewaaid, raakte de thuisploeg al bij al verdiend langszij. Een schitterende vrijschop van een dito voetballer (Kaya) werd optimaal beloond, al zag de bal er niet per se onhoudbaar uit en duwde Coosemans het leder eerder in dan uit doel.
In blessuretijd verhinderde de Charleroi-goalie Sifakis de 1-2 door een knap schot van Blondelle in extremis in hoekschop te verwerken.

Een zeer verdienstelijk puntje van onze jongens op bezoek bij de leider in de groep en omdat KV Mechelen zwaar uithaalde op het veld van OHL, doen de 4 ploegen halverwege de kalender volop mee voor groepswinst. Het blijft dus spannend, al moet voor WB dat vooruitzicht toch een beetje genuanceerd worden. De 2 nog resterende thuiswedstrijden, te beginnen volgende week zaterdag 20 april tegen Charleroi en begin mei tegen OHL, lijken gered. Jammer dat Kristof Lardenoit gisteren niet in actie mocht komen.