StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* KSV Bornem blijft flirten met gewezen Freethielgangers.
In het verleden trokken heel wat Bornemse jeugdspelers richting Freethiel om er hun opleiding te genieten, maar in diezelfde periode kwamen ook vaak voetballers met een achtergrond op de Freethiel richting Breeven afgezakt. Het lijstje is te uitgebreid om het hier op te sommen (ik zou er te veel vergeten), maar één van de eerste met naam die vanuit het Waasland zijn geluk kwam beproeven in Klein-Brabant was niemand minder dan gouden schoen Jean Janssens die het zowel als speler, maar ook als trainer probeerde. br>br> Een tweetal jaar geleden stapte de Beverse belofte Pieter Vervaet, via een tussenstation bij de toenmalige bevorderingsclub St.-Gillis-Waas, over naar derdeklasser Bornem. Pieter viel niet uit de toon bij Bornem, maar al bij al kon hij toch te weinig brengen op basis van de kwaliteiten die hem in het verleden werden toegemeten als aanvaller. Stille genieter Vervaet heeft nu zelf te kennen gegeven Bornem te verlaten na afloop van dit seizoen en in de toekomst zijn voetbalgeluk te willen zoeken op een lager niveau. Veel van Pieters leeftijdsgenoten met minder talent willen altijd maar hogerop (en waarom niet, want als jonge gast mag/moet men ambitie tonen), maar soms is het tijdig inzien dat de lat te hoog ligt, ondanks de bergen lof die men als jeugdspeler soms krijgt toegezwaaid, een voorname kwaliteit. Slagen op behoorlijk hoog niveau vergt vele inspanningen en opofferingen en het is toch geen schande om voor zichzelf uit te maken dat men die er niet voor over heeft. Er zijn in het leven nog andere waarden om voor te gaan dan roem en geld. br>br> Maar de leemte die Vervaet in Bornem nalaat, zou wel eens kunnen worden opgevangen worden door een speler met eveneens een verleden op de Freethiel. Gewezen Rat Vincenzo Verhoeven die volgens mij het laatst gesignaleerd is bij Hasselt, komt vanaf volgend seizoen naar Breeven. Toffe gast die Vincenzo en als hij zich ergens thuis voelt weet hij de goal staan hoor, want daar kunnen ze in Hamme over meepraten. br>Wie ook het Bornemse shirt zal omgorden in de volgende jaargang van derde klasse, is Tim De Meersman. Tim heeft eveneens roots op de Freethiel en was zelfs een tijdje profvoetballer bij het Nederlandse Heerenveen. Later verdedigde hij de kleuren van zowat alle ploegen in het Waasland die nationaal voetbal speelden zoals Temse en Sportkring Sint-Niklaas, maar ook Dender.

* Kristof Lardenoit vindt onderdak in Temse
Het sluit perfect aan bij de nieuwtjes uit derdeklasse van hierboven, maar het ligt wel nog een stukje gevoeliger. Het laatste KSK-Beverenmonument, Kristof Lardenoit, zal na dit seizoen de Freethiel verlaten en wellicht zijn carrière afsluiten in Temse.
De derdeklasser bereikte dit weekend een akkoord met onze gewezen kapitein en zal dus vanaf volgend seizoen ploegmaat worden van Koen Stabel die een paar weken geleden al Temse boven Bornem verkoos.
Veel geluk Kristof en bedankt voor de vele mooie jaren die we samen op de Freethiel mochten beleven.
Je was en zult voor ons allemaal een Beverenboy blijven !

PVW.