StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Moeder Jan Coene overleden.
In het weekend overleed op 92-jarige leeftijd de moeder van Jan Coene. Jan is lid van onze supportersclub en maakt deel uit van de Raad van Bestuur van Waasland-Beveren. Jan is overigens ondervoorzitter van WB en horecaverantwoordelijke op de Freethiel. Ik hou er aan langs deze weg Jan en zijn echtgenote Patricia bijzonder veel sterkte toe te wensen bij het verwerken van het verlies van hun respectievelijke moeder en schoonmoeder.

* Wat is er aan de hand met Christophe Lepoint ?
Hij heeft onmiskenbaar een belangrijk aandeel gehad in het behoud van Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League. Christophe Lepoint had enkele maanden tijd nodig om zijn draai op de Freethiel te vinden, maar het was vooral een kwestie van veel wedstrijdritme opdoen na het herstellen van een zware blessure ten gevolge van een dito verkeersongeval. Omstreeks oktober had de gewezen rode Duivel de smaak te pakken en tekende hij voor een aantal cruciale doelpunten die Wb zowaar opnieuw op koers zette in de strijd om het behoud. In de winterstop echter werd het hoofd van de ex-Moeskroenspeler op hol gebracht door het management van KAA Gent. Ondanks zijn eenjarige overeenkomst met Waasland-Beveren, moest en zou Lepoint na de winterstop terugkeren naar het Ottenstadion. Met een verlenging van zijn nog doorlopend contract en een drastische loonsverhoging werd Christophe wederom naar Gent gelokt. Lepoint moest er de patron worden van een aan de winterstop sterk vernieuwd elftal, maar daar is tot op heden weinig van in huis gekomen. Wellicht kampte hij tussendoor opnieuw met een blessure, maar het is duidelijk dat de Spaanse coach van Gent niet echt gecharmeerd is door de kwaliteiten van Lepoint. Voorlopig moet hij zich tevreden stellen met het statuut van invaller en dat moet ongetwijfeld een lelijke streep door de rekening van Christophe zijn. Een nieuwe uitleenbeurt aan Wb overwegen Meneer Louwagie ?
Het al dan niet slagen van een speler bij een club hangt dus niet enkel af van de eigen kwaliteiten.
Of zou Louwagie zijn lot niet beter verbinden aan WB, want nog 2 andere uitleenbeurten aan onze club mogen als zeer geslaagd worden bestempeld. Natuurlijk komen Lepoint, De Smet en Remacle uit een totaal andere prijsklasse dan de welke waaruit WB zijn keuze normaal gezien kan maken.

PVW.